Biologische telers: dit zijn onze favoriete

 

Rungis werkt nauw samen met biologische boeren, zorgboerderijen en tuinders uit de buurt om alle producten kraakvers bij u in de keuken te krijgen. Met sommige boeren overleggen wij over teeltplannen, zodat vraag en aanbod mooi op elkaar aansluiten. Samen kiezen we voor de teelt van bijzondere gewassen. Zo ontstaat er ook een biologisch, avontuurlijk en verrassend aanbod van producten van Nederlandse bodem. Wij laten u graag kennis maken met onze favoriete biologische telers.

Frank de Koning

Frank de Koning teelt de lekkerste tomatenrassen van over de hele wereld en super smakelijke aardbeien, maar er is meer …. In zijn drie kassen (totaal 8,5 ha) in Tinte en Rockanje, teelt Frank biologische tomaten, paprika’s en aubergines. Tomaten zijn absoluut zijn specialiteit, met onder meer de Wild Wonder tomaten, een mix van tien verschillende tomatenrassen met bijzondere rassen van over de hele wereld. Frank de Koning is lid van coöperatie Nautilus Organic, een door de Europese Unie erkende telersvereniging

De Kleine Hoeve

Speciaal voor Rungisteelt stadsboerderij De Kleine Hoeve in Breda allerlei hele speciale en verrassende gewassen. Gewassen die je zelden op een boerenbedrijf aantreft, maar die zo leuk zijn om aan te bieden. Een kleine greep: zeekool, palmkool, diverse soorten sla (zoals puntarelle), peulscheuten, tuinboontopjes, pastinaak, rode spruiten, rode boerenkool, regenboogradijs en regenboogwortelen.

Fruitteeltbedrijf de Ring

Vanaf het vroege voorjaar hebben de bijen het druk met bestuiven op fruitteeltbedrijf De Ring in Oud-Sabbinge bij Goes. Dat levert heerlijk, sappig zomerfruit op. Zij kweken op zo’n 4 hectare kruisbessen, rode, witte en zwarte bessen, jostabessen, bramen, frambozen en pruimen. Van al die soorten hebben zij ook nog eens heel veel rassen. Fruitteeltbedrijf de Rings is lid van coöperatie Nautilus Organic, een door de Europese Unie erkende telersvereniging

De Waog

Tuinbouwbedrijf de Waog houdt van veelzijdigheid en kleur. Zij specialiseren zich in gekleurde gewassen en uitzonderlijke groenten. De Waog richt zich vooral op primeurteelt.

Be-Leaf

Be-Leaf richt zich op de teelt van jonge bladgewassen. Telen, snijden en direct verpakken. Korter krijg je de lijnen niet. Daardoor kan Be-Leaf die verse, smaakvolle slasoorten leveren.

Gelukkig is er bij Rungis sprake van constante aanvoer, want we hebben soms wel driehonderd koolrabi’s nodig. Niet alleen voor De Librije, ook voor bijvoorbeeld Bar Senang: ook daar is groente en fruit ruim vertegenwoordigd op het menu.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.