Bovist: dé Nederlandse wild geplukte zomer paddestoel

In Nederland groeien meerdere soorten eetbare paddestoelen. Ondanks dat, is het niet aan te raden om ze zelf te gaan plukken. Onze ‘wild plukker’ komt zo nu en dan hele gave paddestoelen tegen, zoals deze bovist.

De bovist is een bolronde wilde paddestoel zonder hoed of steel. De schil van de bovist is iets leerachtig, je kunt ze dus het beste schillen. Na het schillen en snijden van dikke plakken, is de bovist prima te grillen of bakken. De bovist heeft een mooie paddestoelen smaak met veel diepgang, een smaak zoals we van andere befaamde wilde paddestoelen kennen.

De reuzenbovist kan makkelijk 50 cm in doorsnede worden. De reuzenbovist is een van de ‘zomer’ paddestoelen, hij houdt van redelijk warm en vochtig weer. Eind mei tot eind september kunnen ze gevonden worden in weilanden, vochtige loofbossen en parken. Door hun grootte zijn ze niet te verwisselen met andere paddestoelen, een witte voetbal in een weiland zou eerder tot verwarring kunnen leiden. In jonge toestand is de bovist prachtig wit.

Rungis heeft een enorm assortiment van hoge kwaliteit. Zelfs als een product er niet is, wordt het toch gevonden. ’T wordt gewoon geregeld!

Rungis heeft alles in huis. Ze kunnen me verrassen en houden me scherp met hun producten. Het aanbod is groot en de kwaliteit hoog, dus ik ben al jarenlang trouwe partner.