Brabantse Wal asperges

De lekkerste asperges van de koude grond

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal. De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal richting Zeeland zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de wal waait.

In 2016 is de Brabantse Wal asperge erkend als Europees Streekproduct en staat hiermee in het rijtje van Goudse kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde; goed gezelschap dus!

Brabantse Wal asperges

Sortering 24 – 28 mm, artikelnummer 20504

Smaak: De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de unieke zilte smaak. Ook heeft deze asperge weinig bitters.

Bereidingswijze: Met asperges van goede kwaliteit kan je ongekend veel kanten op. Natuurlijk kunnen deze asperges worden gekookt maar denk ook eens aan barbecueën of gebruik ze rauw.

Combineren met: Maak bijvoorbeeld een spannende combinatie met sinaasappel, Hollandaise saus en Parmezaanse kaas.

Geen 20 -  28 mm sortering zoals bij de AA, maar een strakke 24 - 28 mm sortering. Versmal je sortering voor een kleine meerprijs.

Rungis weet: groente is de basis om een gerecht te maken. Je hoeft geen week te wachten tot iets er is. Ze hebben alles van kleine boertjes tot internationale producten.’

Rungis is een echte specialist. Het is een bedrijf dat bovenop de primeurs zit en alles is super vers. Het is een van de betere, zo niet de beste, groenteboeren van Nederland.