Dutch Wasabi

Verse wasabi van Hollandse bodem

Sinds vele jaren levert Rungis verse wasabi uit Japan. Verse wasabi is één van de favoriete producten van Rungis, en er is goed nieuws! Wasabi is nu ook van Nederlandse bodem verkrijgbaar. In top kwaliteit en niet te vergelijken met de tubes en pasta’s nep wasabi welke we vaak zien in de supermarkt en sommige restaurants. Deze groene pasta wordt vaak gemaakt van mierikswortel, mosterd en kunstmatige kleur- en smaakstoffen en heeft dus niks te maken met echte wasabi. Verse wasabi uit Japan komt van ver en is vaak beperkt verkrijgbaar, daar moet verandering in komen dacht Dutch Wasabi teler Sander. Het kostte flink wat doorzettingsvermogen en tegenslagen, maar Dutch Wasabi is de eerste wasabi teler in Nederland.

De stam is het meest bekende en waardevolle deel van de wasabi plant. Vers geraspt op een speciale wasabi rasp komt de scherpe kick en zoete nasmaak naar boven. Maar niet alleen de stam is eetbaar, ook de bladeren, stelen en de bloemen zijn goed culinair toepasbaar. En daarnaast zijn ook de wasabi planten in zijn geheel beschikbaar. Alles van de plant is bruikbaar en na ongeveer 2 jaar, en de juiste verzorging heb je je eigen wasabi stam gekweekt.

Geniet van de smaak van authentieke wasabi, maar dan van Hollandse bodem

Hollandse wasabi

Artikelnummer: 15099

Smaak: Na raspen mooi scherp, maar met een zoete nasmaak. Naast scherpte heeft de verse wasabi echt zijn eigen aroma.

Bereidingswijze: Rasp de wasabi op een speciale wasabi rap voor een mooie wasabi pasta. De wasabi rasp vermengt de geraspte cellen met zuurstof op zo’n manier dat alleen zo de echte typische wasabi smaak naar boven komt.

Combineren met: Een goede smaakmaker in verschillende gerechten, maar bijvoorbeeld ook zeer verrassend bij een friszoete sorbet.

Wasabi plant

Artikelnummer: 32178

Smaak: Alles van de plant is eetbaar. De eetbare bladeren zijn direct te gebruiken en de stam is na ongeveer 2 jaar klaar om geoogst te worden.

Bereidingswijze: Geef de plant voldoende water en poot om in de vollegrond of een grotere pot. Zorg voor voldoende schaduw in de warmere maanden.

Combineren met: Na 18 maanden zijn de eerste tekenen van de stam zichtbaar. De stam is meteen te oogsten, maar je kunt ook wat langer wachten tot deze wat meer is gegroeid. In de tussentijd kun je volop experimenteren met de bladeren, de bloemen en de stelen.

Wasabi bladeren

Artikelnummer: 32132

Smaak: Met de herkenbare pittigheid, maar dan een stuk subtieler.

Bereidingswijze: Gebruik dit smaakvolle blad rauw om bijvoorbeeld vis in te wikkelen.

Combineren met: Goed in combinatie met verschillende vissoorten, maar ook leuk als decoratie om verschillende gerechten op te serveren.

Wasabi stelen

Artikelnummer: 32148

Smaak: Alles van de wasabi plant is eetbaar, zo ook de stelen. Deze knapperige stelen hebben een licht pittige smaak.

Bereidingswijze: Gebruik de stelen rauw om de knapperigheid te bewaren. Maar ook leuk om in te leggen.

Combineren met: Een goede combinatie met bijvoorbeeld de Hamachi Kingfish.

Wasabi bloemen

Artikelnummer: 32130

Seizoen: Van oktober tot en met mei.

Smaak: Decoratieve en smaakvolle witte bloemetjes. Begint met een zoete smaak en gaat langzaam over in een licht scherpe nasmaak.

Bereidingswijze: De bloemetjes en de steeltjes zijn rauw te gebruiken in bijvoorbeeld salades of als garnering.

Combineren met: Leuke toevoeging bij desserts.

'Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.'

'Ik zie Rungis als een jonge, ambitieuze kok die hetzelfde wil bereiken als ik. Die je dwingt om mee te gaan met de tijd. Om nog beter te worden. Rungis is eigenlijk geen groenteleverancier, maar één van mijn koks.’