Een cress voor alle toepassingen

Koppert Cress is gespecialiseerd in micro groenten, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen en dus onmisbaar in jouw gerecht.

Hoe het begon

Hoewel het bedrijf is opgericht in 1988, is de grote groei en het succes van na juli 2002, toen Rob Baan het bedrijf overnam. Rob veranderde niet alleen de naam in Koppert Cress, hij had ook een heel eigen visie en motivatie om dingen anders aan te pakken. Smaak werd de drijfveer voor het bedrijf en het assortiment wordt nu volledig bepaald door jouw behoeftes, die van de chef.

In 2006 werd de locatie in Monster, in het Westland, uitgebreid tot 1,7 ha. het bedrijf is nu in staat om mee te gaan met de aanzienlijke groei die het de afgelopen jaren kent en de toenemende interesse voor haar product.

Een cress voor elk gerecht

Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. De cressen hebben een uitgesproken eigen smaak en kunnen een gerecht echt afmaken. of je nu kiest voor de Atsina cress met een mooie zoete anijssmaak, de Tahoon cress die juist een sterke nootachtige smaak heeft, de zilte Salicornia cress of de cress waar het allemaal mee begon, de Shiso purper, elke cress heeft zijn eigen unieke smaak en dient altijd met zorg uitgezocht te worden bij het juiste gerecht.

En de keuze wordt steeds groter. Het assortiment is constant in beweging en er komen altijd weer nieuwe producten bij. Rungis heeft het gehele aanbod in haar assortiment op voorraad en elke cress wordt bewaard en uitgeleverd op de aanbevolen manier. Zo worden sommige cressen warmer of kouder bewaard dan andere om ze zo optimaal van smaak en zo vers mogelijk bij jou in de keuken te kunnen leveren.

Bekijk hier het actuele aanbod cressen op onze website.

Nog na het diner besteld en de volgende dag al in de keuken

De kwaliteit is heel erg goed en producten blijven ook langer goed. En als er wat is, dan lossen ze het op. Ook die inspiratiebox met nieuwe producten is fijn: ze houden je up-to-date!

'Er is geen betere: echt. Ik heb met verschillende leveranciers gewerkt, maar sinds ik Rungis heb ontdekt… Ze hebben een groot assortiment met bijzondere producten en bieden een heel goede service. Ik ben meer dan tevreden.'