Geen vleesvervangers maar groente op zijn best

Groentebereidingen van Gijs Kemmeren: geen vleesvervangers maar groente op zijn best

De vraag naar vegetarische en veganistische gerechten stijgt razendsnel, en niet alleen onder de vegetarische gasten. De gemiddelde Nederlander is zich steeds meer bewust van wat hij of zij dagelijks eet. Daarom lanceert Gijs Kemmeren samen met Rungis twee bijzondere groentebereidingen, geschikt voor iedere keuken en elk menu. Alle creativiteit blijft in handen van de chef, wij bieden enkel een solide basis voor een geweldig groentegerecht.

Vier jaar lang heeft Gijs Kemmeren zichzelf verdiept in de vegetarische groentekeuken. Als chef bij ‘Herberg de Kop van ’t Land’ in Dordrecht keek hij op dezelfde manier naar groente als hij voorheen naar vis en vlees keek. Door op een frisse en pure manier de groentekeuken te benaderen, ontwikkelde Gijs een groot aantal nieuwe technieken om groente op zijn best te presenteren

Met enige regelmaat bereidt Gijs gerechten voor chefs en restaurateurs, met lovende reacties. Vaak krijgt hij echter te horen dat zijn bereidingen niet haalbaar zijn binnen hun keuken, wegens gebrek aan tijd of materiaal. Het wordt dan ook tijd om de kennis op een andere manier met collega’s te delen, de mise en place uit handen nemen en een super basis te verzorgen.

Al deze groentebereidingen zijn vrij van allergenen en volledig plantaardig dus ook zeer geschikt voor veganistische gasten. Hoewel het om een vers product gaat, zijn alle producten uitstekend in de diepvries te bewaren.

Aardpeer tartaar

Artikelnummer 261029, zak 750 gram

Smaak: De structuur en het mondgevoel doet denken aan een mooie vis tartaar. Tijdens de bereiding is enkel zout en citroensap voor de smaak toegevoegd.

Bereidingswijze: Vermeng de tartaar met bijvoorbeeld een dressing van limoensap en -rasp met olijfolie en maak op smaak met zout en peper.

Combineren met: Je kan eindeloos variëren met deze ideale basis voor een koud voorgerecht. Aardpeer is een winters product dat ook prima jaarrond in het menu kan dankzij de frisse en lichte smaak.

Dry-aged rode biet

Artikelnummer 261030, zak 1 kilo

Smaak: De biet wordt minimaal 21 dagen gerijpt en droogt langzaam in. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er enkel zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet.

Bereidingswijze: Haal de bietstuk uit de verpakking. Dep droog en bak rondom goudbruin in olie. Extra zouten is bij de bietstuk niet meer nodig.

Combineren met: Bak de bietstuk rondom aan en serveer, het perfecte hoofdgerecht. Maar ook als basis voor een waanzinnige vegetarische steak tartaar of carpaccio.

Ik vind het heel fijn vindt als Frank van Rungis langskomt met z’n spulletjes. Dat is inspirerend, met dingen werken die niet iedereen heeft. Of het nu verse kruiden uit Nederland zijn of, onbekende Aziatische producten of oliën.

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.