Geen vleesvervangers maar groente op zijn best

De Dry-aged rode biet is gepekeld, gegaard en afgehangen, door middel van de dry-aged techniek. De enige ingrediënten die gebruikt worden in het proces zijn rode biet en zeezout.

Dry-aged rode biet

De vraag naar vegetarische en veganistische gerechten stijgt razendsnel, en niet alleen onder de vegetarische gasten. De gemiddelde Nederlander is zich steeds meer bewust van wat hij of zij dagelijks eet.

Daarom lanceerde Gijs Kemmeren samen met Rungis een bijzondere groentebereiding. De Dry-aged rode biet, geschikt voor iedere keuken en elk menu. Bietenteler en verwerker Beetz uit Zeewolde draagt nu zorg voor een nauwkeurige bereiding van het product. Alle creativiteit blijft in handen van de chef, wij bieden enkel een solide basis voor een geweldig groentegerecht.

Bestel de Dry-aged rode biet hier als Rungis klant met je eigen login. Geen login en toch bestellen? Bestel het product bij Rungis voor thuis.

De biet wordt in een dry-age kast gerijpt en langzaam ingedroogd. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er enkel zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet. Bak de bietstuk rondom aan en serveer het perfecte hoofdgerecht. Maar ook als basis voor een waanzinnige vegetarische steak tartaar of carpaccio.

De gebruikte bieten komen uit de Flevopolder en zijn volledig biologisch geteeld. Dit betekent dus vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het product is vrij van allergenen en volledig plantaardig, dus ook zeer geschikt voor veganistische gasten. Hoewel het om een vers product gaat, is de dry-aged rode biet uitstekend in de diepvries te bewaren.

Dry-aged rode biet

Artikelnummer 261030, zak 1 kilo

Smaak: De biet wordt gerijpt en droogt langzaam in. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er enkel zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet.

Bereidingswijze: Haal de bietstuk uit de verpakking. Dep droog en bak rondom goudbruin in olie. Extra zouten is bij de bietstuk niet meer nodig.

Combineren met: Bak de bietstuk rondom aan en serveer, het perfecte hoofdgerecht. Maar ook als basis voor een waanzinnige vegetarische steak tartaar of carpaccio.

Bestellen

Bestel het product hier als Rungis klant met je eigen login. Geen login en toch bestellen? Bestel het product bij Rungis voor thuis.

Rungis denkt met ons mee, weten wat kwaliteit is en kennen ontzettend goed de Nederlandse markt.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.