Groenten- en fruitgastles Cas Spijkers Academie Breda

Rungis geeft gastlessen aan de top van de Nederlandse koksopleidingen. Neem een kijkje in de keuken van Cas Spijkers Academie Breda waar de gedreven leerlingen aan de slag gaan met Hollands groente en fruit, Peruaanse knollen en zilte zeewieren.

Op de Cas Spijkers Academie (CSA) worden ambitieuze leerlingen klaargestoomd om als gespecialiseerd kok op niveau 4 de culinaire top van Nederland, en daarbuiten, te bereiken. Samen met de Sterklas staat de CSA bekend als de top van de Nederlandse koksopleidingen.

De dag start met een demonstratie van SVH Meesterkok Niels van den Berg, binnen Rungis verantwoordelijk voor Communicatie & Trends. Docent Paul van Nieuwland heeft vooraf de leerlingen gekoppeld aan een specifieke productgroep. Na de demonstratie gaan de leerlingen zelf aan de slag in de keuken met hun eigen productgroep. Er worden indrukwekkende gerechten bereid, welke vervolgens gezamenlijk worden geproefd en besproken.

De bedrijven waar deze leerlingen werkzaam zijn spreekt tot de verbeelding. Restaurant ’t Weeshuys in Geertruidenberg, De Treeswijkhoeve in Waalre, Noble in Den Bosch, Aan de Poel in Amstelveen en nog meer verschillende top restaurants.

Het resultaat wat deze toppers hebben neergezet na een dag lang inspiratie en informatie over al het bijzondere groente en fruit is ronduit indrukwekkend!

Gastlessen door Rungis aan de Sterklas Amsterdam, De Rooi Pannen en andere vestigingen van de Cas Spijkers Academie staan al op het programma. Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief onderaan deze pagina om niets te missen.

'De medewerkers van Rungis denken mee, houden je goed op de hoogte en ontzorgen je een heel eind.'

De kwaliteit is fantastisch en als je al begint met een product dat super vers is, heb je niet veel meer nodig. Bovendien is de service goed. Een heerlijk bedrijf om mee te werken!