Groentesap concentraten

Nature knows best

Onze groentesap concentraten zijn gemaakt door het water te laten verdampen uit sap van groenten. Door deze wijze ontstaan er diep gekleurde siropen die voor allerlei culinaire toepassingen kunnen worden gebruikt en tevens een bron zijn van natuurlijke voedingsstoffen!

Bietenconcentraat is paars en heeft een intense, zoete bietensmaak. Wortelconcentraat is oranje en heeft een intense, zoete wortelsmaak. Knolselderijconcentraat is bruin en heeft een unieke dropachtige smaak.

Bietensap concentraat

Ingrediënten: Geconcentreerd sap gemaakt van rode bieten.

100 gram concentraat is gemaakt van ongeveer 900 gram verse rode bieten.

Toepassing: Verrijk bijvoorbeeld soep, yoghurt of smoothies of gebruik als decoratiesaus.

Combineren met: Geitenkaas, sjalot, walnoten, haring of eendenpaté

Wortelsap concentraat

Ingrediënten: Geconcentreerd sap gemaakt van wortelen.

100 gram concentraat is gemaakt van ongeveer 1,1 kilogram verse wortelen.

Toepassing: Verrijk bijvoorbeeld soep, yoghurt of smoothies of gebruik als decoratiesaus.

Combineren met: Venkel, grapefruit, mascarpone of viscurry.

Knolselderij concentraat

Ingrediënten: Geconcentreerd sap gemaakt van knolselderij.

100 gram concentraat is gemaakt van ongeveer 1,6 kilogram verse knolselderij.

Toepassing: Verrijk bijvoorbeeld soep, yoghurt of smoothies of gebruik als decoratiesaus.

Combineren met: Iberico ham, gevogelte, vis of sesam.

In de 17 jaar dat ik in de keuken sta, heb ik een hoop groenteleveranciers gezien en ook weleens uitstapjes naar andere gemaakt. Rungis is de beste qua service en kwaliteit.

Wat groente en fruit betreft is het hartstikke fijn dat we kunnen werken met Rungis. Zo komen we, naast onze reguliere producten, aan onze speciale spulletjes. Aan mini-groenten en aan bijzondere kruiden en bloemetjes.