Japans assortiment met ultieme verfijning

Japans groente en fruit is een ware uitbreiding van ons smaakpalet, we ontdekken smaken die we nog nooit eerder hebben ervaren.

Het kwam langzaam op gang, maar steeds vaker zien we Japans groente en fruit terug op de Nederlandse kaart. Dat is niet voor niets. Het kwaliteitsbesef, de manier van telen en de smaak spreekt tot de verbeelding. Ons pareltje is de originele Kochi yuzu. Deze citrusvrucht heeft een aromatische schil en subliem aroma. Sinds een aantal jaar is de yuzu ook zeer geliefd bij de Nederlandse chef’s en voor ons is dat een goede reden om meer van dit soort pareltjes te importeren. Door de korte lijnen en hechte samenwerking met onze Japanse leveranciers, lukt het ons om veel producten naar Nederland te halen. Denk bijvoorbeeld aan verse Japanse wasabi of myoga gember, maar ook bijzondere Japanse ponzu’s en vinegars.

Shisoblad uit Japan

De originele ‘OBA’

Artikelnummer 15001

Smaak: Subtiele smaak van anijs en mint.

Bereidingswijze: Rauw al  verfrissing, als tempura of als fijne reepjes in de bouillon. Ook heel lekker om vlees of vis te rollen.

Combineren met: Rauwe vis, sojasaus en bij sushi.

Myoga gember

Artikelnummer 15003

Smaak: Deze eetbare bloemknop van de gember heeft een verfijnde gembersmaak en is favoriet bij de Japanners.

Bereidingswijze: Fijne ringetjes in de misosoep of salade.

Combineren met: Sesamolie of geroosterde sesam en yuzu schil en sap.

Japanse wasabi

Artikelnummer 15008

Smaak: Pittig, maar veel subtieler dan kant en klare wasabipasta of wasabipoeder.

Bereidingswijze: Heel fijn raspen en de pulp doorroeren. Geef het mengsel tijd om de smaak te laten ontwikkelen. Binnen een uur na het raspen gebruiken. Vraag naar onze haaienhuid rasp!

Combineren met: Rauw vis of als spannende smaaksensatie samen met andere ingrediënten. Hoe groter, hoe ouder, hoe duurder.

Originele Kochi Yuzu

Artikelnummer 110048, verse Kochi yuzu
Artikelnummer 110058, diepvries Kochi yuzu

Smaak: Yuzu is geliefd vanwege de karakteristieke aromatische geur, de bijzondere etherische olien in de schil en het frisse sap.

Bereidingswijze: Onze yuzu groeit in een berggebied waar grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht leiden tot de beste smaak.

Combineren met: Te gebruiken van voorgerechten tot desserts.

Landkaviaar (tonburi)

Artikelnummer 15101

Smaak: De zaadjes van de zomercypres. Lekker van smaak en mooi knapperig van structuur.

Bereidingswijze: Heerlijk als extra knapperig element op gerechten.

Combineren met: Heerlijk bij gerookte vis of bijvoorbeeld tofu.

Musk meloen

Artikelnummer 15016
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Bijzonder mooie meloensmaak, zonder de minder prettige nasmaak. Ook super van geur.

Bereidingswijze: Rauw houden, mooi op kamertemperatuur laten komen.

Combineren met: Naturel fantastisch.

Japanse leliebollen

Artikelnummer 15022
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Deze eetbare bloembol heeft een nootachtige smaak die doet denken aan topinamboer. Bijzondere bite.

Bereidingswijze: Pellen en garen.

Combineren met: Als groente breed inzetbaar.

Kleine groene nankin pompoentjes

Artikelnummer 15035
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Mooie pompoensmaak. Deze pompoentjes zijn oranje van binnen.

Bereidingswijze: Lekker om te poffen of te vullen.

Combineren met: Goede combinatie met paddenstoelen, sjalot en wild.

Japanse blauwe druiven

Artikelnummer 15044

Smaak: Zoet met enorm veel consentraat.

Bereidingswijze: Rauw en puur verwerken.

Combineren met: Van salade tot hartig of zoet dessert.

Witte super zoete suikermais kolf

Artikelnummer: 15047

Smaak: Zeer zoete smaak, ook frisse en diepe smaak. Een echte smaak bom.

Bereidingswijze: Rauw erg bijzonder, mooi krokant.

Combineren met: Zowel zoet als hartig en bijzondere toevoeging.

Water pepper (beni-tade)

Artikelnummer 15076

Smaak: Geconcentreerde pittige smaak.

Bereidingswijze: Rauw houden.

Combineren met: Stevige smaken als oester, tartaar en oneindig veel meer mogelijkheden.

Japanse gevlogen mango's

Artikelnummer 15083
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Heerlijke zoete en sappige mango’s met een aromatische geur.

Bereidingswijze: Rauw houden.

Combineren met: Puur houden. Deze mango heeft van zichzelf al een ongeëvenaarde smaak.

Vierkante watermeloen

Artikelnummer 15084

Smaak: Door het vroegtijdig oogsten, zijn ze niet rijp genoeg om een goede smaak te hebben.

Bereidingswijze: De watermeloenen worden vroegtijdig geoogst en in een vierkante mal geplaatst. Dagelijks worden ze gedraaid en verzorgd voor het mooiste resultaat.

Combineren met: De vierkante watermeloen is voor de sier, een echte eyecatcher.

Japanse persimmon (kaki)

Artikelnummer 15089
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Geweldige geur en smaak. Hoe rijper de vrucht, hoe sterker de smaak.

Bereidingswijze: Rauw houden en eten als snack of verwerken tot jam.

Combineren met: Veel gebruikt in Japanse baksels.

Japanse rode aardbeien

Artikelnummer 15093
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Japanse aardbeien staan bekend als een van de beste van de wereld. Mooi groot, helder rood van kleur, aromatisch van geur en heerlijk sappig.

Bereidingswijze: Rauw houden.

Combineren met: Naturel al heel erg mooi.

Japanse witte aardbeien

Artikelnummer 15092
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Japanse aardbeien staan bekend als een van de beste van de wereld. Fantastische uitstraling, formaat, geur en smaak.

Bereidingswijze: Rauw houden.

Combineren met: Naturel al heel erg mooi.

Japanse witte muscat druiven

Artikelnummer 15091
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: De Japanse muscaat druiven zijn bijzonder smaakvol. Ze worden geoogst om hun grootte. Zo groot mogelijk en met zoveel mogelijk smaak.

Bereidingswijze: Rauw houden. De heerlijke crispy bite en sappigheid hebben niks extra meer nodig.

Combineren met: Naturel al heel erg mooi. Van nature hoog in suiker en dus mooi zoet en bloemig van smaak.

Japanse sudachi

Artikelnummer 15100

Smaak: Japanse telers oogsten de sudachi als deze nog groen is, omdat ze de scherpe zuren waarderen.

Bereidingswijze: De fijne schil is heerlijk om te raspen. Het sap is krachtig geurig en fris van smaak.

Combineren met: Lekker met paddenstoelen en vis. Maar ook lekker in cocktails.

Ponzu sauce (yuzu dressing)

Artikelnummer 16009

Smaak: Met yuzu sap. Mooie umami smaak, met een vleugje citrus. Het yuzu aroma is mooi aanwezig.

Bereidingswijze: Als smaakmaker of als dipsaus.

Combineren met: Rauwe vis- en vleesgerechten.

Sambai vinegar

Artikelnummer 16010

Smaak: Authentiek Japans. Fris, zuur en hartig van smaak.

Bereidingswijze: Als friszure dipsaus.

Combineren met: Het is een verfijnde toevoeging aan gerechten zoals bij dim sum of rauwe vis.

Japanse kersenbloesem

Sakura, gezouten

Artikelnummer 16014

Smaak: De smaak doet denken aan hibiscusbloemen. In Japan wordt het leven beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem.

Bereidingswijze: Spoel het zout er af.

Combineren met: Voorgerechten of desserts.

Japanse uienolie

Artikelnummer 16004

Smaak: Intense smaak van geroosterde groene uien.

Bereidingswijze: Niet meer verwarmen.

Combineren met: Bijvoorbeeld met groenten-, rijst- of noodle gerechten.

Zwarte sojabonen

Artikelnummer 16012

Smaak: Nootachtig en vol. Na het koken zeer aromatisch.

Bereidingswijze: Koken, stomen of poffen.

Combineren met: In soepen en bonengerechten., maar vooral in desserts.

Yuzusiroop

Artikelnummer 16018

Smaak: Kenmerkend yuzu aroma in een siroop.

Bereidingswijze: Zonder bewerking te gebruiken.

Combineren met: Geeft een verfijnde yuzu smaak aan desserts, cocktails of warme dranken.

Originele Japanse kelp

Artikelnummer 16043 , ook wel kombu

Smaak: Hoofdbestanddeel van dashi, de hartige Japanse bouillon. Umami is een essentieel onderdeel van elke hartige keuken, maar vooral de Japanse keuken.

Bereidingswijze: Voeg aan 1 liter koud water 10 gram kombu toe, breng aan de kook en verwijder de kombu. Draai het  vuur uit en voeg 15 gram bonito vlokken toe, enkele minuten later is je eenvoudige dashi klaar.

Yuzu kosho green (peperpasta)

Artikelnummer 16065

Smaak: Gefermenteerde groene peperpasta met yuzu. Een krachtige mix van pittig, zout en het frisse van citrus.

Bereidingswijze: De perfecte smaakmaker. Pittiger dan de rode variant. Voeg als laatste toe aan een gerecht.

Combineren met: Heerlijk op vlees, maar ook geweldig als topping op avocado toast.

Yuzu kosho red (peperpasta)

Artikelnummer 16064

Smaak: Gefermenteerde rode peperpasta met yuzu. Een krachtige mix van pittig, zout en het frisse van citrus.

Bereidingswijze: Gemaakt van rijpe yuzu schillen en rode chillies. Voller en milder in smaak dan de groene variant. Voeg als laatste toe aan een gerecht.

Combineren met: Heerlijk bij noedels, maar ook geweldig als topping op avocado toast.

Zelf miso maken

Wist je dat er maar een paar ingrediënten nodig zijn om zelf miso te maken?

Ingrediënten: 400 gram ongekookte sojabonen, 600 ml water, 150 gram zout en 300 gram koji rijst.

Bereidingswijze: Door de ingrediënten met elkaar te vermengen en zelf te fermenteren in een fermentatievat, kun je je eigen miso maken. Het fermentatieproces duurt 6 tot 12 maanden.

Verse furikake

Wakame, sesam en shiso
Artikelnummer 16092

Smaak: Zacht, rijk en veel diepgang in de smaak. Vol umami. Deze zachte furikake geeft echt een hele andere smaakbeleving dan de gedroogde variant.

Bereidingswijze: Traditioneel gebruikt als topping bij bijvoorbeeld rijst.

Combineren met: Strooi het ook eens over noedels, salade en andere gerechten die een Japanse invloed kunnen gebruiken.

Verse furikake

Hijiki en shiso
Artikelnummer 16093

Smaak: Krachtig Japans strooisel, vol umami. Super aromatische zachte furikake met een nootachtige smaak.

Bereidingswijze: Zo veelzijdig dat het kan worden gebruikt om direct leven te blazen in gerechten.

Combineren met: Traditioneel als topping over gekookte rijst.

Groene ume vinegar

Artikelnummer 16094

Smaak: De vrucht van de groene ume, uit de mie prefectuur, wordt gerijpt in rode azijn, zwarte azijn en rietstuiker om hier een extract van te maken.

Bereidingswijze: De friszoete en verfrissende smaak is perfect voor dressings met rauw groenten of het marineren van vlees.

Combineren met: Combineer met sojasaus of miso om een hoogwaardige smaakmaker te creëren.

Bosbessen vinegar

Artikelnummer 16095

Smaak: Gemaakt van hele bosbessen uit de Mie prefectuur. Gebrouwen in houten vaten met de kracht van de natuur en tijd.

Bereidingswijze: De zoete, fruitige smaak leent zich perfect voor desserts.

Combineren met: Verrassend om te gebruiken voor een saus bij eend.

Gember vinegar

Artikelnummer 16096

Smaak: Azijn gebrouwen in houten vaten, waar de bacteriën hun eigen werk kunnen doen. Gember vinegar is gemaakt met gembersap van lokaal geproduceerde gember.

Bereidingswijze: Geeft een mooie subtiele smaak aan je gerechten.

Combineren met: Door de subtiele gembersmaak zeer breed inzetbaar, zowel in zoete als hartige gerechten.

Chinese aardbeien op siroop

Artikelnummer 16100

Smaak: In het Japans bekend als yamamomo. Mooi zoet door de siroop, met de typische friszure smaak van de vrucht.

Bereidingswijze: De vruchten en de siroop kunnen direct worden gebruikt of worden verwerkt in sauzen of gemaakt tot bijzondere jam.

Combineren met: Leuk in desserts en verschillende dranken.

Sancho peper bloemen op water

Artikelnummer 16102

Smaak: Met de herkenbare kick van sancho peper, maar iets subtieler van smaak.

Bereidingswijze: De bloemen bloeien zeer kort, waardoor de sancho bloemen als een echte delicatesse worden gezien.

Combineren met: De donkergroene kleur met de kleine gele bloemetjes doen het goed als garnituur op verschillende gerechten. Geeft een mooie kick aan je gerecht.

Nori in naaldjes gesneden

Artikelnummer 16108

Smaak: Knapperig met een zachte zilte smaak. Gesneden in dunne naaldvorm.

Bereidingswijze: Gebruik in koude gerechten. Geeft gerechten een delicate, zilte smaak en geur.

Combineren met: Lekker in bijvoorbeeld salades, of bij rijst-, vis- en zeevrucht gerechten.

Kinzanji moromi miso

Artikelnummer 16111

Smaak: Traditioneel gemaakt van rijst. soja en gerst. gemixt met o.a. verschillende groenten. Een zachte miso smaak met een grove textuur.

Bereidingswijze: Deze miso wordt wordt niet gebruikt voor soep of als smaakmaker, maar echt om gegeten te worden als bijgerecht.

Combineren met: Perfect als bijgerecht bij de rijst, maar ook heerlijk met rauwe groenten als komkommer of selderij.

Mikapon ponzu

Artikelnummer 16115

Smaak: Een ponzu op smaak gebracht met mikan, een soort Japanse mandarijn.

Bereidingswijze: Lekker om rauwe groenten in te marineren of op het laatste moment eroverheen te druppelen.

Combineren met: Heerlijk om rauwe vis en bijvoorbeeld oesters op smaak te brengen.

Chanponzu vinegar

Artikelnummer 16028

Smaak: Chanpon betekent in het Japans: alles gemengd. Deze ponzu is een mengsel van de Japanse citrussen daidai, sudachi, kabossu en yuzu.

Bereidingswijze: Het citrus wordt hand geperst en gemengd met de azijn, sojasaus en een vleugje dashi.

Combineren met: De vol hartige en frisse smaak is prima te gebruiken als dipsaus of a la minute marinade.

Dai dai ponzu

Artikelnummer 16036

Smaak: Een ponzu met de Japanse citrusvrucht, dai dai. De originele citrus voor ponzu.

Bereidingswijze: Dai dai wordt gezien als de best smakende vrucht en de vrucht met het beste aroma.

Combineren met: De dai dai is een soort bittere sinaasappel. Het woordt dai dai betekent ‘meerdere generaties’.

Gekookte varenscheuten in pot

Artikelnummer 16021

Smaak: Diepe smaak die aan asperges doet denken.

Bereidingswijze: Nieuw product in Nederland, kan volop mee worden geëxperimenteerd.

Combineren met: Mooi in combinatie met bijvoorbeeld boter en citroen.

Gepelde muskaat druiven ontpit

Artikelnummer 16053

Smaak: Alleen de beste muskaat druiven worden gebruikt. Kenmerkend en rijk aroma.

Bereidingswijze: Met de hand ontpit en bewaard op lichte siroop.

Combineren met: Zeer bruikbaar in desserts of bij voorgerechten die een zoete toets kunnen gebruiken, zoals paté.

Gerookte sojasaus

Artikelnummer 16039

Smaak: Mooie volle, typische geroosterde smaak.

Bereidingswijze: Op het laatste moment aan je gerecht toevoegen. Gemakkelijk te doseren door middel van het pipetje.

Combineren met: Lekker op geroosterd vlees of om bijvoorbeeld een mayonaise of spannende vinaigrette op smaak te brengen.

Geroosterde zwarte sojaboontjes

Artikelnummer 16005

Smaak: Nootachtige smaak komt naar boven doordat de boontjes geroosterd zijn.

Bereidingswijze: Direct als geheel of gehakt te gebruiken.

Combineren met: Geeft een krokante en smaakvolle toevoeging aan je gerecht.

Gesneden kombu

Artikelnummer 16083

Smaak: Zeer hartig en rijk aan umami. Heeft iets drop-achtigs.

Bereidingswijze: Direct te gebruiken of eerst weken in warm water.

Combineren met: Hartige gerechten. Geeft een rijke en volle smaak.

Gevriesdroogde yuzu schil

Artikelnummer 16000

Smaak: Mooie pure yuzu smaak.

Bereidingswijze: Verkruimelen als topping over een gerecht.

Combineren met: Doordat er geen vocht meer in de yuzu schil zit, goed te verwerken in bijvoorbeeld witte chocolade.

Gezouten kersenbloesem

Artikelnummer 16014

Smaak: De smaak doet denken aan hibiscusbloemen. In Japan wordt het leven beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem.

Bereidingswijze: Spoel het zout er af.

Combineren met: Voorgerechten of desserts.

Ingelegde perziken (wakemomo)

Artikelnummer 16077

Smaak: Zoet en zeer aromatisch. Herkenbare perziksmaak die zelfs aan snoepjes doet denken.

Bereidingswijze: Is al mooi zacht en heeft geen warmte meer nodig.

Combineren met: Zeer smakelijk in desserts, spannend met bijvoorbeeld ganzenlever.

Isonoyuki kombu

Artikelnummer 16003

Smaak: Hartige, zilte smaak. Verfijnd alternatief voor nori vellen.

Bereidingswijze: Om sushi in te rollen.

Combineren met: Sushirijst en de mooiste verse vis.

Japanse black onions

Artikelnummer 16027

Smaak: Gefermenteerde ui met een geconcentreerde maar zachte smaak. Net als gefermenteerde knoflook zit er iets van drop in de smaak.

Bereidingswijze: Zonder bewerking te gebruiken.

Combineren met: Lekker bij andere krachtige smaken als ingekookte kreeftenjus of jus roti.

Japanse chips met nori en sudachi

Artikelnummer 16023

Smaak: Tempura van nori zeewier. Heerlijk krokant met een frisse citroen smaak.

Bereidingswijze: Zonder bewerking te gebruiken.

Combineren met: Lekker met volle smaken. Verfijnd voor bijvoorbeeld mooie amuses.

Chips met nori& wasabi fijn

Artikelnummer 16073

Smaak: Tempura van nori zeewier. Heerlijk krokant met een pittige wasabi smaak.

Bereidingswijze: Zonder bewerking te gebruiken.

Combineren met: Door de fijne vorm goed te gebruiken bij verfijnde gerechten. Mooi in combinatie met rauwe vis en bijvoorbeeld gel van yuzu.

Chips met nori& umeboshi fijn

Artikelnummer 16074

Smaak: Zoet en zeer aromatisch. Herkenbare perziksmaak die zelfs aan snoepjes doet denken.

Bereidingswijze: Zonder bewerking te gebruiken.

Combineren met: Door de fijne vorm goed te gebruiken bij verfijnde gerechten. Mooi in combinatie met volle smaken.

Japanse junsai (jelly waterplant)

Artikelnummer 16024

Smaak: Eenmaal door het laagje ‘jelly’ is de structuur knapperig en heeft het een milde smaak.

Bereidingswijze: Houd het simpel om het gelei-achtige laagje te behouden. Volgens de Japanners gaat junsai samen met bijna alles.

Combineren met: Traditioneel met ponzu, wasabi, shoyu of miso met azijn.

Japanse sesamolie

Artikelnummer 16040

Smaak: Zuivere Japanse sesamolie op basis van licht geroosterd sesamzaad. Pure en intense smaak.

Bereidingswijze: Niet meer verhitten, zo blijft het mooie aroma behouden.

Combineren met: Een paar druppels volstaan om groenten, noedels, soepen of tempura een extra smaakdimensie te geven.

Japanse witte sesam pasta

Artikelnummer 16015

Smaak: Volle en milde sesamsmaak.

Bereidingswijze: Zonder bewerking te gebruiken.

Combineren met: Breed inzetbaar bij veel gerechten.

Zwarte sesam pasta

Artikelnummer 16016

Smaak: Scherpe en iets bittere sesamsmaak.

Bereidingswijze: Zonder bewerking te gebruiken.

Combineren met: Bijvoorbeeld met schuimige saus van witte miso en schaaldieren.

Kasu zu vinegar

Artikelnummer 16063

Smaak: Azijn van sake, gemaakt van rijst uit de Okayama prefectuur.

Bereidingswijze: Op traditionele wijze gemaakt. Door het langzame fermentatieproces is de smaak optimaal ontwikkeld.

Combineren met: Gebruik als een azijn, als dressing of bij sushi.

Marunaka superieur sojasaus

Artikelnummer 16060

Smaak: Onderscheidt zich in geur en smaak van andere sojasauzen. Duidelijke aanwezigheid van de ‘bijterige’ gefermenteerde smaak, uniek!

Bereidingswijze: Gemaakt van top kwaliteit koji gist en wel 3 jaar gefermenteerd in eigen brouwerij. Prijswinnende sojasaus in Japan.

Combineren met: Klassieke combinaties als sashimi, maar ook spannend in bijvoorbeeld sojasaus.

Otematorasezu

Artikelnummer 16044

Smaak: Deze tosazu is een veelzijdige Japanse dressing. Op basis van rijstazijn en dashi.

Bereidingswijze: Kant en klaar product van de hoogste kwaliteit.

Combineren met: Zeer geschikt als dipsaus of als smaakmaker voor verse vis, schelpdieren en verse of gekookte groenten.

Sakurablad in zout

Artikelnummer 16046

Smaak: Unieke geur van de Japanse sakura bomen.

Bereidingswijze: Het sakurablad is gezouten en kan zo worden gebruikt.

Combineren met: Lekker met gekookte rijst of om sushi in te wikkelen.

Shimizu hakuto, halve perzik schoon

Artikelnummer 16052

Smaak: Alleen de beste perziken worden gebruikt en dat is duidelijk te proeven.

Bereidingswijze: Met de hand geschild en bewaard op lichte siroop.

Combineren met: In tegenstelling tot wat perzik uit blik doet vermoeden, voegen deze vruchten verfijning toe aan je gerechten.

Shiogakusha ponzu

Artikelnummer 16033

Smaak: Net als bij de chanponzu vinegar zijn in deze ponzu verschillende Japanse citrus soorten verwerkt. Echter is de sojasaus weggelaten.

Bereidingswijze: Zonder verwarmen gebruiken als dipsaus of marinade.

Combineren met: Door het weglaten van de sojasaus heeft deze ponzu een blanke kleur, dit maakt de ponzu breed inzetbaar.

Shiro dashi (witte dashi)

Artikelnummer 16061

Smaak: Geconcentreerde dashi bouillon.

Bereidingswijze: Leng deze basis aan met 15 delen water, dit is de ideale basis voor soepen, noedels of andere Japanse gerechten.

Combineren met: Shiro dashi geeft die typische, delicate umami smaak aan jouw gerecht.

Shiso dashi

Artikelnummer 16037

Smaak: Smakelijke dashi met de aromatische smaak van shisoblad. Het shisoblad geeft duidelijke tonen van bijvoorbeeld komijn in de smaak.

Bereidingswijze: Als koude bouillon of dipsaus bij uiteenlopende gerechten.

Combineren met: Naast shisoblad is in deze smakelijke bouillon bonito, kombu zeewier en shiitake gebruikt.

Sushi vinegar

Artikelnummer 16032

Smaak: Een mengsel van rijstazijn, mirin, suiker en zout. Gekookte sushi rijst wordt met deze azijn op smaak gebracht.

Bereidingswijze: Meng de azijn door gekookte kortgraanrijst of gebruik de azijn als marinade.

Combineren met: Lekker om rauwe groente als dun gesneden biet of wortel mee te marineren.

Tosazu vinegar

Artikelnummer 16029

Smaak: Een uitgebalanceerd mengsel van dashi, sojasaus, mirin en rijstazijn. De smaak is rokerig met een duidelijke smaak van bonitovlokken.

Bereidingswijze: Als smaakmaker.

Combineren met: Bijvoorbeeld entrecote, lente ui en rode wortel.

Umeboshi (ingemaakte pruimen)

Artikelnummer 16007

Smaak: Zout en zuur met in de verte nog een vleugje pruim.

Bereidingswijze: Rauw, in stukjes gesneden.

Combineren met: Bijvoorbeeld in een sushirijstbolletje omwikkeld met nori.

Witte Japanse sojasaus

Artikelnummer 16047

Smaak: De shiroshibori sojasaus is gecreëerd om delicate gerechten wel de smaak van soja te geven, maar niet de kleur.

Bereidingswijze: Op het laatste moment toevoegen.

Combineren met: Deze delicate sojasaus tilt combinaties die we gewend zijn met soja naar een hoger niveau.

Witte miso

Artikelnummer 16026

Smaak: Miso is een gefermenteerde pasta gemaakt van sojabonen, rijst, zout, graan en koji. Witte miso is de mildste variant en is wat zoeter van smaak.

Bereidingswijze: Gebruiken als smaakmaker door bijvoorbeeld sauzen en soep.

Combineren met: Vis, schaal- en schelpdieren of groente gerechten.

Yakiniku no tare

Artikelnummer 16051

Smaak: Een soort zoete Japanse barbecue saus van appel, ui en sansho peper.

Bereidingswijze: Yakiniku betekent letterlijk gegrild vlees en ieder yakiniku restaurant heeft zijn eigen dipsaus, yakiniku no tare.

Combineren met: Gebruik als dipsaus voor gegrild vlees.

Yuzu juice 100%

Artikelnummer 16002

Smaak: Frisse yuzu smaak, zeer herkenbaar.

Bereidingswijze: In dressing, marinade en patisserie.

Combineren met: Van rauwe vis tot witte chocolade.

Yuzu limonade

Artikelnummer 16011

Smaak: Frisse smaak van yuzu.

Bereidingswijze: Als limonade of bijvoorbeeld in cocktails of desserts.

Combineren met: Vers fruit of sorbetijs.

Yuzu miso

Artikelnummer 16020

Smaak: De combinatie van fris, zoet en hartig geeft een spannende smaak.

Bereidingswijze: Zonder bewerking te gebruiken.

Combineren met: Dankbaar product om mee te experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met witte chocolade en framboos.

Japanse yuzuthee

Artikelnummer 16019
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Zoete yuzu smaak met voldoende frisheid.

Bereidingswijze: Wordt klassiek met heet water als een soort thee gedronken.

Combineren met: Ook in desserts te gebruiken of met bijvoorbeeld terrine van eendenlever.

Umeboshi met sakurablad en bloesem

Artikelnummer 16059
Informeer naar de beschikbaarheid

Smaak: Het zoute en zure van de pruim met de zoetige smaak van sakura.

Bereidingswijze: Wordt gezien als echte superfood.

Combineren met: Deze smaakmaker wordt vaak gegeten bij rijst of sushi.

De basis is klassiek, maar we voegen nieuwe ingrediënten en bereidingen toe. Veel groenten ook. Van Rungis; omdat zij een constante kwaliteit leveren en veel producten in hun assortiment hebben.

Bij Rungis staat kwaliteit op één, net als continuïteit. Wat zij leveren is altijd goed, altijd constant. Dat gebeurt op basis van persoonlijk contact: dat is fijn communiceren.