Kelvin Lin, Masia El Altet en Rungis: gezamenlijk kwaliteit boven kwantiteit

Samen met 30 chefs hebben Rungis, Masia el Altet en Chef Kelvin Lin van Nayolie een inspiratiesessie en proeverij op touw gezet. We ontdekten de ongekende mogelijkheden van de olijfolie van het gerenommeerde huis Masia el Altet, dé favoriet van Chefs. De moderne Aziatische keuken van Kelvin heeft de show gestolen en grote indruk gemaakt.

 

Chefs als Soenil Bahadour, Marco Poldervaart en Francois Geurds zijn al jaren verkocht aan de karakteristieke Spaanse olijfolie van Masia el Altet. Rungis kiest in alles voor kwaliteit en de Masia el Altet olijfolie past als geen ander binnen deze filosofie. Tijdens een inspiratiesessie bij Nayolie lieten chef Kelvin Lin en de cocktailshakers van De Smaak Ambassade zien hoe deze olijfolie verwerkt kan worden in gerechten en drankjes.

Microklimaat

Masia el Altet is een echt familiebedrijf en de naam verwijst naar het gebied waarin de olijfgaard zich bevindt. De olijfgaard ligt op 800 meter hoogte tussen twee natuurparken en op 30 kilometer van de Spaanse Middellandse zeekust. De olijfbomen worden gevoeg door het minerale grondwater wat rechtstreeks komt uit de bergen van de omliggende natuurparken. De locatie en ligging zorgen voor een microklimaat. En dankzij het koude winterweer, de warme Middellandse-zee wind en de zon krijgt de extra vierge olijfolie zijn uitzonderlijke kwaliteit.

Kelvin Lin

Eigenaar van restaurant Nayolie in Voorschoten en gespecialiseerd in de Aziatische keuken is chef Kelvin Lin. Kelvin Lin is geboren in Nederland en volgde een koksopleiding in Azië. Hij zette zichzelf op de kaart met zijn restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp. In 2014 verkocht hij Red Chilli en in 2015 startte hij Nayolie waar hij o.a. kookt met moderne Aziatische smaken. Tijdens de inspiratiesessie presenteerde hij ons de meest bijzondere en smaakvolste gerechten waarin de Masia el Altet olijfolie verwerkt was.

Olives on a mission

De cocktailshakers van De Smaak Ambassade lieten ons zien en proeven hoe verrassend olijfolie in cocktails kan zijn. Zo maakten zij de cocktail ´Olives on a mission´ op basis van ´fat-washed’ tequila waarbij de olijfolie echt zijn smaak heeft kunnen afgeven. Kelvin Lin koos jaren geleden voor Masia el Altet door zijn karakteristieke smaak. Zelf noemt hij de olijfolie een soort kameleon doordat de olijfolie zich helemaal aanpast bij je gerecht.

Wat groente en fruit betreft is het hartstikke fijn dat we kunnen werken met Rungis. Zo komen we, naast onze reguliere producten, aan onze speciale spulletjes. Aan mini-groenten en aan bijzondere kruiden en bloemetjes.

De kwaliteit is heel erg goed en producten blijven ook langer goed. En als er wat is, dan lossen ze het op. Ook die inspiratiebox met nieuwe producten is fijn: ze houden je up-to-date!