Kleurenpalet van Perupa aardappelen

Van de gekleurde aardappelen is de truffelaardappel bij veel chefs het bekendst. Maar er zijn nog veel meer gekleurde aardappelen: de Perupas

Soms vergeten we wat voor prachtige kleuren de natuur ons gegeven heeft. Gelukkig hebben de boeren uit het Andesgebergte het brede scala aan kleuren, vormen en smaken van de originele aardappelsoort bewaard. Deze oude rassen zijn de basis voor de Perupas. Oude rassen uit het Andesgebergte, terug op je bord! Elke Perupa heeft zijn eigen kleur en eigenschap. Van vastkokend tot kruimig en van een ronde volle smaak bij de ene aardappel tot een iets bittere en frisse smaak bij de ander. Bovendien zijn de Perupas extra gezond door de grote hoeveelheid antioxidanten en een lust voor het oog door de opvallende kleuren.

 

 

Lily Rose

Artikelnummer 130105

Smaak: Mooie oudroze kleur met een verse en lichte structuur. Deze vastkokende aardappel heeft een klein bittertje.

Bereidingswijze: Bakken in de pan, roosteren in de oven of stomen in de schil. Bij garing blijft de kleur behouden.

Combineren met: Mooi in groenten gerechten met bijvoorbeeld artisjok, spinazie en bospeen.

Double Fun

Artikelnummer 130106

Smaak: Iets romig en neutraal van smaak. Redelijk vastkokend.

Bereidingswijze: Blancheren met zuur geeft een intensere kleur. Bij garing blijft de kleur behouden.

Combineren met: Spannend met zeewieren en zilte groenten.

Violet Queen

Artikelnummer 130117

Smaak: Licht zoet, aards en nootachtig. Met hints van rode biet.

Bereidingswijze: Mooi krokant als chips, friet of gebakken aardappel. Bij garing blijft de kleur behouden.

Combineren met: Maak eens knal paarse aardappel blini’s.

Blue Star

Artikelnummer 130107

Smaak: Mooie blauw-paarse marmering.

Bereidingswijze: Bereid deze aardappel in de schil of voeg zuur toe voor een beter behoud van kleur.

Combineren met: Zeer verfijnd in  lauwwarme aardappel salade.

Violetta

Artikelnummer 130118

Smaak: Hints van noten en nootmuskaat. Gestoomd in de schil geeft deze aardappel een dennen/hars geur. Vastkokend, maar zacht van binnen.

Bereidingswijze: Stomen in de schil, mooi om vervolgens te ‘breken’, geeft grillige schotsen.

Combineren met: Bij garing blijft de kleur behouden.

Anya

Artikelnummer 130119

Smaak: Delicaat, vol, romig en nootachtig. Vastkokend met een aangename bite.

Bereidingswijze: Stomen in de schil of roosteren in de oven of sauteren in boter. Weinig bruinverkleuring, knapperig en blijft stevig van binnen.

Combineren met: Bijvoorbeeld als chips bij het aperitief of voorgerechten, maak eens een spannende dip van crème fraîche en mierikswortel.

Oer aardappelen

Artikelnummer 130082

Smaak: Stevige smaak en romige structuur met een mooie diep gele, bijna oranje kleur.

Bereidingswijze: Geschikt om gewoon te koken, maar geeft ook een bijzonder mooie stamppot of mooie gele puree.

Combineren met: Denk bijvoorbeeld aan een gerecht waar de oer aardappel tot vichyssoise is gemaakt, gecombineerd met Noordzeekrab en roodhoorntjeswier.

De kwaliteit is heel erg goed en producten blijven ook langer goed. En als er wat is, dan lossen ze het op. Ook die inspiratiebox met nieuwe producten is fijn: ze houden je up-to-date!

In de 17 jaar dat ik in de keuken sta, heb ik een hoop groenteleveranciers gezien en ook weleens uitstapjes naar andere gemaakt. Rungis is de beste qua service en kwaliteit.