Kleurrijk aardbeien assortiment

Wanneer de lente in volle gang is, kleurt ons aardbeien assortiment steeds meer mee.

Bij Rungis gaan we altijd voor kwaliteit. Daarom kiezen wij voor een uitgebreid assortiment aardbeien in verschillende kleuren en smaken, maar altijd in de beste kwaliteit.

Het aardbeien seizoen begint vroeg met de Lambada. Een bijzonder lekkere aardbei, vol van smaak en heerlijk zoet. Wanneer de lente in volle gang is, kleurt ons aardbeien assortiment steeds meer mee. Na de Lambada is daar ook de heerlijk frisse ananas aardbei, de aromatische framboos aardbei maar bijvoorbeeld ook de Franse gariguette.

Lambada aardbeien

Artikelnummer 120007
Seizoen van eind februari t/m half juni

Smaak: Heerlijk zoet en aromatisch met een zachte consistentie. De aardbei voor fijnproevers!

Bereidingswijze: Houd de aardbei zo puur mogelijk.

Combinatie: Klassieke combinaties laten deze aardbei het beste tot z’n recht komen. Denk aan creme suisse, merengue of witte chocolade mousse.

Kennedy aardbei

Artikelnummer 120031
Seizoen van april t/m mei

Smaak: Een roze aardbei met wit vruchtvlees. Romig en zacht van smaak en de geur is bijzonder aromatisch. Een ware delicatesse.

Bereidingswijze: Rauw, zodat de unieke smaak goed tot z’n recht komt.

Combinatie: Combineer bijvoorbeeld met meloen en amandel.

Framboos aardbei

Artikelnummer 120006
Seizoen van eind maart t/m augustus

Smaak: Diepliggende zaden. Uitgesproken zoete smaak met het aroma van framboos.

Bereidingswijze: Puur en rauw houden.

Combinatie: Bijvoorbeeld met tuile en vanillesaus.

 

Ananas aardbei

Artikelnummer 120001
Seizoen van eind maart t/m augustus

Smaak: Deze aardbei heeft een friszoet smaak die doet denken aan ananas.

Bereidingswijze: Rauw houden.

Combinatie: Als versiering op taart en cake. Door salades of met champagne.

Bosaardbei

Artikelnummer 120002
Seizoen van juni t/m juli

Smaak: Een kleine wilde aardbei. Geurig, met een sterk aroma en een verfijnde smaak.

Bereidingswijze: Rauw houden. Deze aardbei is teer en zacht.

Combinatie: Stijlvolle toevoeging aan verfijnde patisserie. Zeer populair in Frankrijk

Gariguette

Artikelnummer 120041
Seizoen van eind maart t/m juni

Smaak: Een langwerpige aardbei uit Frankrijk. Lichtfrisse en geconcentreerde smaak. Een mooie zachte aardbei.

Bereidingswijze: Rauw verwerken en bijvoorbeeld marineren.

Combinatie: Geschikt om door salades te verwerken. Of bij een klassieke ‘Charlotte’.

Hollandse aardbeien

Artikelnummer 120011
Seizoen van april t/m augustus

Smaak: Stevige aardbei met een goede smaak. Goed en lang houdbaar. Het ras veranderd mee met het seizoen, elsanta of sonata.

Bereidingswijze: Rauw of bijvoorbeeld door smoothies.

Combinatie: Geschikt om door salades te verwerken.

Mara des Bois

Artikelnummer 120019
Seizoen van mei t/m juli

Smaak: Sterk geparfumeerd aroma en heerlijk zoet. Heeft iets weg van de bosaardbei.

Bereidingswijze: Rauw komt deze aardbei het beste tot zijn recht.

Combinatie: Als gezonde snack uit het vuistje of verwerken door desserts.

Groene aardbeien

Artikelnummer 120046
Seizoen van april t/m augustus

Smaak: De perfecte onrijpe aardbei. Met een friszoete smaak en een crispy bite.

Bereidingswijze: Rauw houden.

Combinatie: Lekker als fris accent in een gerecht.

Met onze ingewikkelde, vaak ook uitdagende verzoeken kunnen we altijd bij hen terecht. Ze geven, ook belangrijk, het juiste advies. Rungis is een betrouwbare kwaliteitspartner.

Rungis weet: groente is de basis om een gerecht te maken. Je hoeft geen week te wachten tot iets er is. Ze hebben alles van kleine boertjes tot internationale producten.’