Nieuw seizoen De Nieuwe Garde

23 november is het tweede seizoen van De Nieuwe Garde te zien bij Videoland. In deze documentaireserie worden acht chef-koks gevolgd. Erik en Juliën van Loo en Bobby Rust hebben we meegenomen naar twee van onze favoriete telers.

Chefs De Nieuwe Garde naar favorite Rungis telers

Met Erik en Juliën van Loo is Gert Jan naar de Provence gereisd. Bij teler Stephane van Jaubert groeien onze meloenen, tomaten en courgettes. En bij Les Sentiers De L’abondance worden bloemen en kruiden geteeld, alles in harmonie met de Zuid-Franse natuur.

Bobby Rust, chef van Noble Kitchen van Edwin Kats, nemen we mee naar de verse zeewieren in de Oosterschelde. Zeewiersnijder Jan Kruijsse is hier de specialist bij uitstek.

Het nieuwe seizoen van het culinaire programma is vanaf 23 november te zien bij Videoland. In documentaireserie De Nieuwe Garde worden acht chef-koks gevolgd: Arturo Dalhuisen (The White Room), Bobby Rust (Noble Kitchen), Dennis Huwaë (Daalder), Juliën van Loo (Parkheuvel), Robin van de Bunt (De Leuf), Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns) en Marleen & Jeroen Brouwer (De Loohoeve).

De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden. De druk voor chef-koks om te slagen is groot en de totale focus op het werk laat vaak weinig ruimte over voor relaties of het gezin. In ‘De Nieuwe Garde’ komt dan ook niet alleen de passie voor het koken en de kookkunsten van de chef-koks aan bod, maar ligt de focus vooral op wat zij voor hun beroep moeten opgegeven en wat voor invloed het heeft op hun leven naast het werk.

De kwaliteit is fantastisch en als je al begint met een product dat super vers is, heb je niet veel meer nodig. Bovendien is de service goed. Een heerlijk bedrijf om mee te werken!

Rungis is mijn ogen en oren. De medewerkers weten precies wat bij onze visie past: de puurheid, de zuiverheid van een product waar wij vervolgens iets moois mee doen.