Sint-Jansuitjes van De Parel van Zuilen

Sint-Jansuitjes zijn een typische groente uit Utrecht. De Sint-Jansui is bijna helemaal uit Nederland verdwenen. Oorspronkelijk werd deze ui, met een adembenemende geur, door tuinders rondom Utrecht veel geteeld. Officieel werd het uitje begin van de zomer geoogst op Sint Jansdag, op 24 juni, vandaar de naam. De smaak van de Sint-Jansui is zoeter dan bijvoorbeeld die van bosui.

De Parel van Zuilen

Onze Sint-Jansuitjes zijn geoogst in De Springertuin bij De Parel van Zuilen. De Parel van Zuilen is een restaurant in Utrecht, je kunt hier trouwen, vergaderen of een feest geven. Gerard Joost Esser en Elz Mooij zijn de bevlogen ondernemers van De Parel van Zuilen.

Springertuin

De springertuin is een klein park van één hectare groot, waarin het voormalige gemeentehuis van Zuilen, nu De Parel van Zuilen gelegen is. De springertuin bestaat uit een formele tuin, een gedeelte in Engelse landschapsstijl, een snijbloementuin, een fazanterie en een forse moestuin. In de moestuintuin zijn verschillende enthousiaste vrijwilligers actief. Ook de chefs van de De Parel van Zuilen zijn er volop te vinden.

Je hoort het linksom en rechtsom: die leveren kwaliteit. Ik ben dankzij hen altijd verzekerd van goeie spullen. Als je goeie spullen inkoopt, ben je al op de helft.

Rungis denkt met ons mee, weten wat kwaliteit is en kennen ontzettend goed de Nederlandse markt.