Uit de tuinen van de zorgboerderij

Zowel de Kleine Hoeve als de Groene Schakel zijn zorgboerderijen waar biologisch wordt geteeld volgens de principes van permacultuur, waardoor zorg voor de aarde en zorg voor mensen samenkomt.

Sinds 10 jaar

Een klein deel van de oogst wordt aan de deur aan particulieren verkocht, de rest neemt Rungis af, en dit al voor ruim 10 jaar. In overleg met Rungis telen stadsboerderijen De Kleine Hoeve in Breda en Tuinderij de Groene Schakel in Prinsenbeek bekende en speciale gewassen. Gewassen die je zelden op een boerenbedrijf aantreft, maar die zo leuk zijn om te serveren.

Een kleine greep uit de soorten: aspergesla, slangenradijs, palmkool, diverse soorten sla zoals puntarelle, peulscheuten, tuinboontopjes, pastinaak, rode spruiten, rode boerenkool, regenboogradijs, regenboogwortelen, eetbare bloemen en kruiden en bessen uit het eigen voedselbos. De periode van afname is van mei tot en met oktober. De gewassen worden biologisch geteeld.

Lekkerste MVO

Rungis en de zorgboerderijen zijn trots op de samenwerking waarin Rungis de gehele oogst afneemt en de boerderijen bij wijze van spreken adopteert. Flexibiliteit is hier essentieel, het aanbod is beschikbaar tussen mei en oktober en is onregelmatig en niet te plannen. Deze onvoorspelbaarheid geeft juist de charme, de natuur is leidend.

Rungis denkt met ons mee, weten wat kwaliteit is en kennen ontzettend goed de Nederlandse markt.

Rungis is de nummer 1 keuze als je kijkt naar wat ze hebben en hoe goed het allemaal is. Je krijgt topkwaliteit en het ìs er bovendien altijd. Zo niet, dan krijg je ‘s morgens vroeg een appje dat er een alternatief is gevonden.