Het beste voor Valentijnsdag

Love is in the air! En een beetje liefde kunnen we, zeker in deze tijden, wel gebruiken. Tijdens Valentijnsdag ontwikkelen veel van onze klanten de mooiste take away menu’s voor trouwe gasten. We helpen je graag op weg met net dat ene leuke Valentijns accent in jouw gerechten.

Steel de show met onze hartjes komkommers of zet de bloemetjes buiten met het symbool voor de liefde: de eetbare rozen. Ook in onze mise en place keuken dragen we graag ons steentje bij met knolselderij, pompoen, chioggia en gele biet in hartjes vorm uitgestoken. Hoe kunnen we jou helpen?

Hartjes komkommer

Artikelnummer 20342

Smaak: De topper voor Valentijnsdag!

Bereidingswijze: De hartjes komkommers komen van Nederlandse bodem. De laatste dagen van de groei wordt een hartvormige huls om de komkommers geplaatst. Deze groeit vervolgens uit tot een hartvormige komkommer.

Combineren met: Dankzij de creatieve vorm creëer je gemakkelijk een speels gerechtje op het bord. En dankzij de neutrale smaak, makkelijk toe te voegen aan jouw menu.

Eetbare rozen

Artikelnummer 32143

Smaak: Rode rozen, niet te missen voor Valentijnsdag en dus ook onmisbaar bij het Valentijnsmenu. Deze eetbare rode rozen hebben een zoete, bloemige smaak en zijn prachtig rood van kleur.

Bereidingswijze: Geeft het gerecht kleur en een romantisch accent.

Combineren met: De rozen zijn mooi zacht van smaak en uitermate decoratief. Strooi de blaadjes op het laatste moment over het bord.

Chioggia biet hartjes

Artikelnummer 221032

Smaak: Rauw mooi krokant met een aardse smaak. Gaar wordt de kleur egaal roze en de smaak zachter.

Bereidingswijze: Lekker om bijvoorbeeld rauw te marineren met zoetzuur of sushi azijn.

Combineren met: Zeer breed bruikbaar. Mooi zichtbaar verwerken.

Pompoen hartjes

Artikelnummer 221029

Smaak: Mooie zoete en nootachtige smaak met een diep oranje kleur.

Bereidingswijze: Lekker om kort te verhitten, maar ook om te roosteren en die nootachtige smaak naar voren te brengen.

Combineren met: Zeer breed inzetbaar. Bijvoorbeeld mooi zichtbaar verwerkt in risotto of bij salades.

Gele biet hartjes

Artikelnummer 221031

Smaak: Rauw mooi krokant met een aardse smaak. Gaar wordt de smaak zachter.

Bereidingswijze: Lekker om bijvoorbeeld rauw te marineren met zoetzuur of sushi azijn.

Combineren met: Zeer breed bruikbaar. Mooi zichtbaar verwerken.

Knolselderij hartjes

Artikelnummer 221030

Smaak: Aromatische en zoet van smaak met hints van anijs.

Bereidingswijze: Lekker om even te koken, maar ook leuk om te bakken of te frituren tot chipje.

Combineren met: Mooi zichtbaar verwerken in je gerecht.

Rode oca knolletjes

Artikelnummer 130123

Smaak: Een krokante en sappige knol met een frisse smaak

Bereidingswijze: De oca knolletjes zijn zowel rauw zeer smaakvol als gegaard. Gegaard wordt het knolletje zachter en milder.

Combineren met: De spanning en complexiteit wordt verhoogd dor het toevoegen van bijvoorbeeld sushi azijn.

Oranje oca knolletjes

Artikelnummer 130048

Smaak: Krokant, fris en fruitig. De oca (oxalis tuberosa) is een plant uit de klaverzuringsfamilie. De plant produceert knolletjes met een witte, gele of rode of roze kleur.

Bereidingswijze: Rauw dun snijden of schaven en stoven.

Combineren met: De spanning en complexiteit wordt verhoogd dor het toevoegen van bijvoorbeeld sushi azijn.

Roze oca knolletjes

Artikelnummer 130124

Smaak: Een krokant en sappig knolletje met een frisse en pittige smaak. Mooi rossig van kleur.

Bereidingswijze:Zowel rauw als gaar interessant.

Combineren met: De spanning en complexiteit wordt verhoogd dor het toevoegen van bijvoorbeeld sushi azijn.

Dubbel rode grapefruit

Artikelnummer 110006

Smaak: Grapefruits hebben een bitterzoete smaak en een mooie rode kleur van binnen.

Bereidingswijze: De grapefruit is al top van smaak op zichzelf, maar kan ook wat zoeter worden gemaakt met wat suiker.

Combineren met: Gebruik in een fruitsalade of verwerk de grapefruit in een dessert.

China rose kiemen

Artikelnummer 70026

Smaak: Deze kiemen zijn groen-paars van kleur en mooi pittig van smaak. Super decoratief

Bereidingswijze: Houd de kiemen rauw en voeg op het laatste moment toe aan je gerecht.

Combineren met: Bij salades of als garnering op vlees.

Lily rose aardappel

Artikelnummer 130105

Smaak: Mooie oudroze kleur met een verse en lichte structuur. Deze vastkokende aardappel heeft een klein bittertje.

Bereidingswijze: Bakken in de pan, roosteren in de oven of stomen in de schil. Bij garing blijft de kleur behouden.

Combineren met: Mooi in groenten gerechten met bijvoorbeeld artisjok, spinazie en bospeen.

Bij Rungis weten ze al vijftien jaar wát ik wil en hoé ik het niet wil. Op zo’n manier maak je elkaar sterk.

De basis is klassiek, maar we voegen nieuwe ingrediënten en bereidingen toe. Veel groenten ook. Van Rungis; omdat zij een constante kwaliteit leveren en veel producten in hun assortiment hebben.