Westlandse biodynamische tafeldruiven

De allerlekkerste druiven zijn de tafeldruiven van druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. De tafeldruif is alom geliefd en dankt haar succes aan de smaak: tegelijk zoet, fris en licht verteerbaar.

Biodynamisch

Het biologisch telen van druiven betekent telen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen in de volle grond. Biodynamisch telen gaat een stap verder dan biologisch. Alles hangt met elkaar samen, zoals bijvoorbeeld de levende bodem die erg belangrijk is. Deze manier van telen biedt tevens respect voor bodem, plant, dier en mens. Alle inspanningen hebben maar een doel: het verkrijgen van een uitzonderlijk goede smaak. De pit van de Westlandse tafeldruiven draagt bij aan de authentieke beleving.

In de maanden mei en juni worden de druiven gekrent. De oogst is gedurende de maanden augustus tot en met november. Deze oogst is afhankelijk van het ritme van de natuur, net als het tijdstip waarop het krenten en oogsten wordt gestart.

Westlandse druiven hebben opvallend mooie trossen met daaraan prachtige bessen. De smaak is heerlijk sappig en zoet. Alle druiven hebben een karakteristiek donslaagje en een goede bite. De kwaliteit van de druiven wordt gewaarborgd door het EKO keurmerk en Demeter licentie.

Rungis weet: groente is de basis om een gerecht te maken. Je hoeft geen week te wachten tot iets er is. Ze hebben alles van kleine boertjes tot internationale producten.’

De basis is klassiek, maar we voegen nieuwe ingrediënten en bereidingen toe. Veel groenten ook. Van Rungis; omdat zij een constante kwaliteit leveren en veel producten in hun assortiment hebben.