Wildseizoen van start

Vanaf 15 augustus wordt in de Nederlandse polders de eerste wilde eend geschoten. Elk jaar weer even wennen zo in de nadagen van de zomer, maar tegelijkertijd wel een smaakvolle start van een nieuw seizoen.

Bij Rungis kijken we tijdens het wildseizoen graag verder dan het aanbod van vlees en bloed. Ons hart gaat sneller kloppen van wilde truffels, paddenstoelen, kruiden, bessen en zeewieren.

Proef de unieke smaken van het wildseizoen!
Wilde truffels

Zomertruffels zijn op dit moment bijna aan het einde van het seizoen, hierdoor zijn ze mooi rijp en relatief geurig en smaakvol. Dit alles voor een goede prijs. Binnenkort verwachten we de herfsttruffel, houd onze nieuwsbrief goed in de gaten.

Wilde paddenstoelen

Cantharellen nopjes zijn goed beschikbaar en van prima kwaliteit, een echte aanrader. Ook de pieds de mouton paddenstoelen en de trompette de la mort zijn wilde smaakmakers die echt wat toevoegen aan een gerecht.

Wilde zeewieren

Drie jaar geleden nog onbekend in Nederlandse Restaurants en nu niet meer weg te denken: de wilde zeewieren, gesneden in de Oosterschelde. Soorten die nu beschikbaar zijn, zijn de gezaagde zee-eik, codium zeewier en visdraad wier.

Wilde kruiden en bessen

Gepassioneerd herborist Frank Radder oogst op bestelling wilde kruiden. Het aanbod gaat volgens het ritme van de natuur. Nu actueel zijn bijvoorbeeld de gele kornoelje bessen, kruidig duizendblad en de wilde peen bloemen. Wil jij het meest actuele aanbod wilde kruiden ontvangen? Schrijf je dan in voor onze wildkruiden mailing.

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.

De mensen van Rungis zijn altijd innoverend: ze komen steeds met nieuwe producten, hebben een groot assortiment en weten waarover ze praten. Ze weten precies welke producten we het beste kunnen gebruiken als ik een nieuw gerecht heb bedacht.