Wood shii-take

Shii-take zijn heerlijk vlezige paddenstoelen met een mooi sterk aroma. Shii-take komen van origine uit China en Japan.

Onze shii-take groeien in Portugal in de frisse, maar warme buitenlucht. Ze voelen zich thuis op boomstammen waar ze hun voeding ook uithalen.

De boomstammen worden ingeboord door de teler, Organic nature, an de gaten worden voorzien van mycelium. Mycelium zijn schimmeldraden die voortkomen uit sporen van de paddenstoelen. Na een aantal maanden komen de eerste paddenstoelen uit.

Door het Portugese klimaat hoeven de shii-take niet in een verwarmde ruimte geteeld te worden, maar kunnen ze op hun natuurlijke tempo groeien. Daardoor beleef je een ware smaaksensatie

Tijdens de teelt wordt er ook geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. De shii-take zijn dus 100% biologisch. Het telen van de shii-take op boomstammen gebeurd alleen in Portugal en Japan.

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.

De mensen die bij Rungis werken, zijn heel toegankelijk; we kunnen goed met hen overleggen en ze zijn altijd goed bereikbaar. Het assortiment is ook heel breed.