Wood shiitake

Shiitake zijn heerlijk vlezige paddenstoelen met een mooi sterk aroma. Shiitake komen van origine uit China en Japan.

Onze shiitake groeien in Portugal in de frisse, maar warme buitenlucht. Ze voelen zich thuis op boomstammen waar ze hun voeding ook uithalen. De boomstammen worden ingeboord door de teler, Organic nature, en de gaten worden voorzien van mycelium. Mycelium zijn schimmeldraden die voortkomen uit sporen van de paddenstoelen. Na een aantal maanden komen de eerste paddenstoelen uit.

Door het Portugese klimaat hoeven de shiitake niet in een verwarmde ruimte geteeld te worden, maar kunnen ze op hun natuurlijke tempo groeien. Daardoor beleef je een ware smaaksensatie

Tijdens de teelt wordt er ook geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. De shiitake zijn dus 100% biologisch. Het telen van de shiitake op boomstammen gebeurd alleen in Portugal en Japan.

De kwaliteit is heel erg goed en producten blijven ook langer goed. En als er wat is, dan lossen ze het op. Ook die inspiratiebox met nieuwe producten is fijn: ze houden je up-to-date!

Rungis heeft alles. Echt alles. En wat er niet is, halen ze voor je in huis. Ze denken met je mee. Als ik tijdens een concert van Lady Gaga freaky gerechten wil maken, komen ze met groenten die een beetje freaky zijn.