Zuurkool uit de Elzas

De Elzas heeft veel te bieden, de traditionele Franse keuken is heerlijk Bourgondisch en deze streek staat onder andere bekend om zijn Elzassers zuurkool.

De Elzassers zuurkool heeft een BGA-label. Het label Bescherming Geografische Aanduiding beschermt zo de ambachtelijke Elzassers knowhow en met name een speciale productietechniek, die wordt toegepast voor een geheel natuurlijke fermentatie van de Elzassers zuurkool. Choucrouterie Meyer Wagner is een traditioneel bedrijf, waar de passie voor de zuurkool overgaat van generatie op generatie. Een bedrijf waar kwaliteit en flexibiliteit in de genen zit. Meyer Wagner maakt verschillende soorten zuurkool waarvan sommige soorten met Riesling wijn worden bereid, die in diezelfde familie wordt gemaakt.

Choucroute crue

Rauwe zuurkool
Artikelnummer 10034, 1 kg emmer

Samenstelling: Naturelle ongekookte zuurkool, gefermenteerde witte kool.

Bereidingswijze: Zelf te koken met bijvoorbeeld witte wijn en ganzenvet.

Combineren met: Klassieke begeleider van bijvoorbeeld fazant maar ook heerlijk met verse zalm.

Choucroute cuite traditionnel

Gekookte zuurkool op Elzasser wijze
Artikelnummer 10036, 1 kg emmer

Samenstelling: Riesling, reuzel, ui, jeneverbes en peper.

Bereidingswijze: Deze zuurkool is al gekookt en is dus direct te serveren.

Combineren met: Klassieke combinaties zijn niet voor niets klassiekers geworden. Kom maar op met die rookworst!

Choucroute cuite brasserie

Gekookte zuurkool op Elzasser wijze
Artikelnummer 10037, 1 kg emmer

Samenstelling: Riesling, reuzel, ui, spekjes, jeneverbes en peper.

Bereidingswijze: Deze zuurkool is al gekookt en is dus direct te serveren.

Combineren met: De volle, en door het spekje, iets rokerige smaak gaat prima samen met stevige smaken van bijvoorbeeld wild.

'Ik zie Rungis als een jonge, ambitieuze kok die hetzelfde wil bereiken als ik. Die je dwingt om mee te gaan met de tijd. Om nog beter te worden. Rungis is eigenlijk geen groenteleverancier, maar één van mijn koks.’

'Hun medewerkers komen precies op het juiste moment met een inspiratiepakket. Dan weet je direct: dit is het seizoen. En als ik iets speciaals wil, gaan ze op zoek.'