Zwarte wintertruffel

Truffels, één van de meest delicate producten ter wereld. Of het nu gaat om de subtiele zomertruffel, de intense bianchetti of de zwarte wintertruffel. Elke truffel heeft zijn eigen unieke geur en smaak en zijn eigen seizoen. En nu is de tijd van de zwarte wintertruffel.

Nu optimaal van smaak.

We zitten nu midden in het seizoen van de zwarte wintertruffel. Hij is nu optimaal van smaak, super geurig en van binnen bijna net zo zwart als van buiten. Het perfecte moment om te werken met deze zwarte parel! De zwarte wintertruffel groeit vooral in Italië en Frankrijk. Bij Rungis gaan we altijd voor de beste kwaliteit en de beste smaak, zo zal onze truffel de ene keer uit Italië komen en de andere keer wellicht uit Frankrijk. Kwaliteit en smaak is het belangrijkst!

Haal het beste uit de truffel

Anders dan de witte truffel, kan de zwarte truffel goed verwarmd worden. Juist dan komt die typische, intense smaak vrij. Truffel combineert mooi bij zachte smaken als roerei, aardappelpuree of risotto. Vermijd smaken die over de truffel heen knallen als rauwe ui of tomaat, zoek het in de subtiliteit en haal het beste uit de truffel. Ga je voor het ‘wauw’ effect? Borstel de truffel goed schoon en schaaf hem bij de gast aan tafel over het gerecht, de geur die vrijkomt is ongeëvenaard!

Waarom ik met hen werk, is heel simpel: vanwege de betrouwbaarheid, de kwaliteit, de beschikbaarheid en de vriendschap. Alles wat belangrijk is voor ‘verbinding’ zit in dit bedrijf.

Ik vind het heel fijn vindt als Frank van Rungis langskomt met z’n spulletjes. Dat is inspirerend, met dingen werken die niet iedereen heeft. Of het nu verse kruiden uit Nederland zijn of, onbekende Aziatische producten of oliën.