PUURgroenten: smaakvolle groenten uit de vijver!

Micro groenten, slasoorten en kruiden met een intense en wereldse smaak.

Als één van de eerste telers zijn Han en Saskia Lammers van ‘PUURgroenten’ gestart met een enorm experiment. Deze, van origine aardappeltelers, telen op kleine schaal micro groenten, slasoorten en kruiden middels een nieuwe teeltechniek. Letterlijk in de achtertuin van deze bevlogen telers wordt er geëxperimenteerd met verschillende groenten in een vijver.

Experimenteren is de kern van de teelt methode, zo blijven pareltjes en mooie smaken ontdekt worden. Ook is deze nieuwe manier van telen verantwoord voor mens, milieu en onze aarde. Energie voor de vijver wordt opgewekt door zonnepanelen te gebruiken en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Voor de vijver wordt regenwater gebruikt, wat wordt opgevangen in een grote silo.

Ontdekken door experimenteren

De kakelverse groenten kluitjes ‘drijven op de vijver’ met alleen hun wortels in het voedingsrijke water. Uit de wel 60 verschillende soorten bladgroenten, micro groenten en kruiden met elk een andere geur en smaak wordt er gezocht naar de beste basis producten en de mooiste pareltjes. Met daarbij in gedachten dat Chef’s graag werken met smaakvolle (en het liefst nieuwe) topproducten.

Experimenteren is de kern van de teelt methode
Breed smaakpalet

Het is jammer dat de geur niet overkomt in deze column. Als je de folie kas, de ‘tuin’ genaamd, binnenstapt komt je een geweldige aromatische geur tegemoet. De folie kas is afgesloten voor insecten, maar wel open voor de wind en temperatuur, zodat het product lekker stevig en knapperig blijft. Deze met liefde geteelde pure groenten hebben tussen de 30 en 60 dagen nodig om van een kiem tot een eetbaar product te groeien.

Bij elke soort hoort een passievol verhaal van bijvoorbeeld de Red Featherleaf, Red Orach, mini venkel, micro meiraap, Chinese bieslook en Amaranth Mitsuna. Alle kakelverse groenten hebben een breed smaakpalet met accenten van bitter, zoet, zuur, mosterd, anijs, noot, drop, hard, zacht, of mild. Ze komen direct en onbespoten, uit de vijver in je hand en op het bord. Het gehele assortiment van PUURgroenten is bij Rungis verkrijgbaar. Écht een wereldse smaakbeleving!

Je hoort het linksom en rechtsom: die leveren kwaliteit. Ik ben dankzij hen altijd verzekerd van goeie spullen. Als je goeie spullen inkoopt, ben je al op de helft.

Rungis heeft alles. Echt alles. En wat er niet is, halen ze voor je in huis. Ze denken met je mee. Als ik tijdens een concert van Lady Gaga freaky gerechten wil maken, komen ze met groenten die een beetje freaky zijn.