De Jonge Garde & Rungis Food Fair

Rungis bestaat dit jaar 30 jaar! Dit vieren we graag samen met jouw als lid van Gastronomisch Gilde vakgroep De Jonge Garde.

30 jaar de verbinding tussen teler en chef! Op maandag 3 juni 2019 ontdekken we samen met jou wat onze favoriete telers te bieden hebben. Decor van deze feestelijke dag is Landgoed Vollenhoven in de Bilt, hier ontdekken we de teeltwijze van talloze groenten in de overweldigende groentetuin.

De vijf seizoenen van Rungis #150SeizoenenRungis

✔ Maak kennis met het uitgebreide versassortiment van Rungis
✔ Ontmoet de telers en producenten
✔ Hoor het verhaal achter het product
✔ Raak geïnspireerd door verschillende kook- en barbecue technieken

Het team en de telers van Rungis zorgen er voor dat het je aan niets ontbreekt: maak kennis met stoere en spannende smaakcombinaties.

We zijn trots op de partners waarmee we de Rungis Food Fair tot een succes gaan maken. Dit zijn o.a.:

Leerlingen van de Cas Spijkers Academie koken in de tuin

Leerlingen van de Cas Spijkers Academie in Nijmegen koken op 3 juni tijdens de Rungis Food Fair hun examenopdracht. Er worden 5 teams gemaakt. Deze teams worden gekoppeld aan de favoriete telers van Rungis.

De opdracht is: ontwikkel en maak één gerecht voor de aanwezigen met de producten van jouw telers in de hoofdrol. Vooraf is volop de mogelijkheid om de teler op te zoeken en de wereld achter het ingrediënt te ontdekken.

Rungis heeft veel ervaring qua groente en staat voor kwaliteit. Hun communicatie is ook heel goed. Bijna dagelijks krijgen we een appje of mailtje over de nieuwe seizoensproducten.

'Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.'