Zelf asperges steken op de Brabantse Wal

We springen op de fiets, de aspergestekers liggen klaar en de omgeving doet de rest. Ga jij maandag 7 mei mee? Samen met collega-chefs fietsen we door de aspergevelden van de schitterende Brabantse Wal, het oudste aspergegebied van Nederland.

Schrijf je nu in onderaan deze pagina!

Chef Rob Leenaerts van restaurant Jagersrust laat proeven van zijn favoriete bereidingen van de asperge die zijn hart heeft gestolen. Kortom het belooft een ontspannen maar zeker ook informatieve dag te worden! Spring jij ook op de fiets om zelf asperges te steken?

De Brabantse Wal asperge

De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de Wal waait. De Brabantse Wal Asperge is als enige asperge erkend als Europees Streekproduct.

Meld je snel aan

We starten om 10:30 uur in Ossendrecht bij Bergen op Zoom en eindigen rond 15:00 uur. Culinair redacteur Corina van Manen maakt van deze speciale dag een reportage. Wil jij er bij zijn samen met een collega? Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt en er is veel interesse. Je inschrijving is pas definitief na bevestiging van Rungis. Tot maandag 7 mei!

Met onze ingewikkelde, vaak ook uitdagende verzoeken kunnen we altijd bij hen terecht. Ze geven, ook belangrijk, het juiste advies. Rungis is een betrouwbare kwaliteitspartner.

Rungis is een fijne leverancier die altijd op zoek is naar nieuwe producten waar wij als koks lekker mee kunnen experimenteren. Daar communiceren ze ook goed over. Voor mij is dat een meerwaarde.