Onze geschiedenis

De geschiedenis van Rungis gaat veel seizoenen terug. De passie voor groente en fruit van oprichter Gert Jan Zonneveld Piek zelfs nog verder terug.

1980
1985

1985

De winkel in Krimpen aan de Lek

Gert Jan stond als kleine jongen in de groentewinkel van zijn zus en zwager. Daar groeide zijn passie voor groenten en fruit. Al op 18 jarige leeftijd opende hij zijn eigen groentekiosk en later, samen met Francis, een groentespeciaalzaak in Krimpen aan de Lek

1989

1989

Restaurants worden beleverd, Rungis is geboren

De voorliefde voor kwaliteit en nieuwe smaken van Gert Jan wekte al snel interesse bij restaurants met de zelfde passie. in 1989 wordt Rungis in Nederland geboren. Meneer Helder, een klant van het eerste uur, besteld tot op de dag van vandaag, al zijn de hoeveelheden iets kleiner geworden

1990
1993

1993

Eerste zelfstandige pand

Gert Jan en Francis begonnen uiteindelijk vanuit een kleine loods aan de koopliedenweg in Barendrecht, Rungis. Door de naam, die werd geleend van de grote versmarkt bij Parijs, was de link met de top-horeca als snel gelegd

2000
2001

2001

Handelsweg Ridderkerk

Rungis groeide uit z’n voegen en verhuisde naar de Handelsweg in Ridderkerk. Niet alleen het assortiment, maar ook het klantenbestand van Rungis bleef groeien. Nieuwe regio’s werden toegevoegd en nieuwe specialisten werden in huis gehaald.

2010
2011

2011

Handelscentrum

In 2011 verhuisde Rungis naar het Handelscentrum in Barendrecht, tegenwoordig Transportweg. Meer ruimte voor een groeiend assortiment en een stijging in het klantenbestand en het aantal werknemers.

2017

2017

Rungis anno nu

Een zelfstandig bedrijf waar vakmanschap, ambacht, passie en kennis goed zijn vertegenwoordigd in het ‘winning team’. Van order entry tot chauffeurs, inkoop tot administratie en van orderpick tot verkoop. Rungis telt bijna 150 werknemers en levert 24/7 aan de horeca. Met zo’n 4000 artikelen van over de hele wereld en een vernieuwde snijkeuken, blijft Rungis groeien.

In de 17 jaar dat ik in de keuken sta, heb ik een hoop groenteleveranciers gezien en ook weleens uitstapjes naar andere gemaakt. Rungis is de beste qua service en kwaliteit.

Het verhaal achter Rungis spreekt me aan; waarom deze mensen de dingen doen zoals ze doen. Plus natuurlijk de kwaliteit en het enorme aanbod ecologische producten.