Franse aardappelen

Nederland is een echt aardappelland, maar we zijn zeker niet de enige, de Fransen kunnen er ook wat van!

Er zijn ontelbaar veel variëteiten en bijna elk gerecht heeft een aardappel die daar perfect bijpast. De Franse aardappelen zijn geliefd vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk, de hoeveelheid variëteiten en de perfecte smaak door de hoge kwaliteit grond waarin ze worden geteeld.

Of je nu gaat voor de perfecte puree aardappel, salade aardappel, de aardappel die de mooiste friet geeft of op zoek bent naar een aardappel met een bijzondere kleur. Er is een aardappel voor elke toepassing. Zie hier een greep uit ons assortiment van Franse aardappelen.

Charlotte

Charlotte middel: 130007
Charlotte kriel: 130061

Smaak: Een heerlijk aardappeltje met een fijne smaak, een gladde schil en een gelijkmatige vorm.

Bereidingswijze: De Charlotte is een vastkokende aardappel en door zijn stevigheid zeer geschikt in aardappelsalades.

Combineren met: Lekker om in de schil te eten in salades, maar ook gebakken of gefrituurd erg smakelijk.

Roseval

Roseval: 130029
Mini roseval: 130024

Smaak: Zeer smaakvolle, romige aardappel met een mooie rood-roze schil.

Bereidingswijze: De roseval is een vastkokende aardappel en blijft mooi stevig na koken.

Combineren met: Ook lekker om te grillen, frituren of op de barbecue.

Corne de Gâte

Artikelnummer: 130046

Smaak: Culinair een zeer gewaardeerde aardappel met een mooi nootachtig aroma. Ook bekend als ‘geitenhoorn’.

Bereidingswijze: Een vastkokende aardappel met een langwerpige vorm.

Combineren met: Serveer gekookt in de schil.

Juliette de Sables de la Baie de Somme

Artikelnummer: 130045

Smaak: Deze bijzondere aardappel heeft stevig geel vruchtvlees en een authentieke smaak.

Bereidingswijze: De Juliette de Sables wordt uitsluitend geteeld in de zandgronden bij rivier de Somme.

Combineren met: Door zijn structuren geschikt voor vele bereidingswijze. Gestoomd, geroosterd of in salades.

La Ratte du Santerre

La Ratte: 130020
Mini la Ratte: 130103

Smaak: De topper van de Franse keuken. Lichte nootachtige smaak en een zachte, boterachtige structuur.

Bereidingswijze: Deze langwerpige vastkokende aardappels zijn heerlijk in bijvoorbeeld salades en als puree.

Combineren met: Lekker om te koken, maar ook uitstekend geschikt om te grillen of in salades te verwerken.

Belle de Fontenay

Artikelnummer: 130002

Smaak: Een klassieker onder de Franse aardappelen. Mooi romig van smaak.

Bereidingswijze: Vastkokende aardappel met een gele, wasachtige schil en crème-geel vruchtvlees.

Combineren met: Een perfecte salade aardappel. Zowel warm als koud heerlijk.

Truffel aardappel

Artikelnummer: 130036

Smaak: Dankt zijn naam aan de vorm en de kleur die sterk overeenkomen met de truffel.

Bereidingswijze: De mooie paarse kleur van het vruchtvlees blijft behouden na koken.

Combineren met: Koken bakken of frituren. Maar vanwege zijn smaak, opvallende kleur en stevigheid ook prima in een salade te verwerken.

Oeraardappel

Artikelnummer: 130082

Smaak: Stevige smaak en romige structuur met een mooie diep gele, bijna oranje kleur.

Bereidingswijze: Geschikt om gewoon te koken, maar geeft ook een bijzonder mooie stamppot of mooie gele puree.

Combineren met: Denk bijvoorbeeld aan een gerecht waar de oeraardappel tot vichyssoise is gemaakt, gecombineerd met Noordzeekrab en roodhoorntjeswier.

Perupa Bluestar

Artikelnummer: 130107

Smaak: Mooie blauw-paarse marmering.

Bereidingswijze: Bereid deze aardappel in de schil of voeg zuur toe voor een beter behoud van de kleur.

Combineren met: Zeer verfijnd in lauwwarme aardappel salade.

Perupa Violet Queen

Artikelnummer: 130117

Smaak: Hints van noten en nootmuskaat. Gestoomd in de schil geeft deze aardappel een dennen/hars geur. Vastkokend, maar zacht van binnen.

Bereidingswijze: Stomen in de schil, mooi om vervolgens te ‘breken’, geeft grillige schotsen.

Combineren met: Bij garing blijft de kleur behouden.

Perupa Lily Rose

Artikelnummer: 130105

Smaak: Mooie oudroze kleur met een verse en lichte structuur. Deze vastkokende aardappel heeft een klein bittertje.

Bereidingswijze: Bakken in de pan, roosteren in de oven of stomen in de schil. Bij garing blijft de kleur behouden.

Combineren met: Mooi in groenten gerechten met bijvoorbeeld artisjok, spinazie en bospeen.

Perupa Double Fun

Artikelnummer: 130106

Smaak: Iets romig en neutraal van smaak. Redelijk vastkokend.

Bereidingswijze: Blancheren met zuur geeft intensere kleur. Bij garing blijft de kleur behouden.

Combineren met: Spannend met zeewier en zilte groenten.

Ik wil niet dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van de beste kwaliteit producten. Met Rungis is het bovendien fijn dat ik vooruit kan plannen, En: afspraak is afspraak. Ook dat is Rungis.

Rungis is een fijne leverancier die altijd op zoek is naar nieuwe producten waar wij als koks lekker mee kunnen experimenteren. Daar communiceren ze ook goed over. Voor mij is dat een meerwaarde.