Gele trilzwam

De gele trilzwam is een geval apart! Geroosterd heeft de paddenstoel een smaak en textuur die doet denken aan krokant knabbelspek samen met het zachte van langzaam gegaarde varkensbuik. Gelatineus met een milde smaak. Deze gele trilzwam, in het Engels witch’s butter of golden ear mushrooms, is te herkennen aan de geleiachtige, gelobde structuur en de goudgele kleur.

In Azië, en dan vooral in China, wordt de gele trilzwam veel gegeten in soepen en stoofschotels. De gele trilzwam moet voor consumptie worden gekookt, onze ervaring is dat krokant bakken of roosteren een mooi resultaat geeft. Aan soepen, curries en stoofschotels kan de zwam worden toegevoegd voor de textuur en de kleur. De neutrale smaak van de gele trilzwam past goed bij knoflook, gember, groene uien, tijm, koriander, en sojasaus.

Krokant bakken of roosteren geeft een mooi resultaat

Rungis is een echte specialist. Het is een bedrijf dat bovenop de primeurs zit en alles is super vers. Het is een van de betere, zo niet de beste, groenteboeren van Nederland.

Je hoort het linksom en rechtsom: die leveren kwaliteit. Ik ben dankzij hen altijd verzekerd van goeie spullen. Als je goeie spullen inkoopt, ben je al op de helft.