Groente gastles top koksopleidingen

Rungis geeft gastlessen aan de top van de Nederlandse koksopleidingen. Neem een kijkje in de keuken van Cas Spijkers Academie Breda. Super gedreven tweedejaars leerlingen gaan aan de slag met bijzonder groente en fruit uit het seizoen zoals Peruaanse groente, zilte smaken uit Portugal en schatten uit Japan.

Op de Cas Spijkers Academie (CSA) worden ambitieuze leerlingen klaargestoomd om als gespecialiseerd kok op niveau 4 de culinaire top van Nederland (en daarbuiten) te bereiken. Samen met de Sterklas staat de CSA bekend als de top van de Nederlandse koksopleidingen.

De dag start met een demonstratie van SVH Meesterkok Niels van den Berg, binnen Rungis verantwoordelijk voor Communicatie & Trends. Docent Paul van Nieuwland heeft vooraf de leerlingen gekoppeld aan een specifieke productgroep. Na de demonstratie gaan de leerlingen in de keuken zelf aan de slag en wordt er een indrukwekkend aantal gerechten bereid, welke vervolgens gezamenlijk worden geproefd en besproken.

De bedrijven waar deze leerlingen werkzaam zijn spreekt tot de verbeelding. Van Pure C in Cadzand tot de Treeswijkhoeve in Heeze en de Librije in Zwolle. Het resultaat van de toppers na het volgen van een dag lange gastles en het jammen met bijzonder groente en fruit is ronduit indrukwekkend!

Gastlessen door Rungis aan de Sterklas Amsterdam, De Rooi Pannen en andere vestigingen van de Cas Spijkers Academie staan al op het programma. Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief onderaan deze pagina om niets te missen.

Rungis denkt met ons mee, weten wat kwaliteit is en kennen ontzettend goed de Nederlandse markt.

Bij Rungis staat kwaliteit op één, net als continuïteit. Wat zij leveren is altijd goed, altijd constant. Dat gebeurt op basis van persoonlijk contact: dat is fijn communiceren.