JanisFarm, delicatessen uit Letland

Bessen, groente- en fruitpoeders en sappen uit Letland.

JanisFarm heeft als doel natuurlijk geteelde producten op de markt te brengen die voldoen aan de strengste vereisten voor teeltwijze, oorsprong, smaak en kwaliteit. De bessen zijn afkomstig uit bosrijke en moerasachtige gebieden in Letland, waardoor ze een unieke smaak hebben.

De groente- en fruitpoeders, sappen en het gekonfijte groente en fruit wordt geteeld of in het wild geplukt in Letland. Hennepzaad in allerlei verschijningsvormen zoals geroosterd, gepeld of als olie maken het indrukwekkende gamma compleet.

Eindeloos veel creactieve toepassingen

Drijvende krachten achter JanisFarm zijn de Belgen Walter en Joric. Walter is restaurateur met passie voor eerlijke producten van natuurlijke herkomst en Joric is chef-kok. De mogelijkheden om producten in Letland te kopen zijn beperkt, het feit dat de vrouw van Joric Letse is opent deuren die anders gesloten zouden blijven.

Walter Teunis: “Onze producten worden gemaakt met zeer veel respect voor de natuur. Niets maar dan ook niets wordt er aan toegevoegd. Waar Chefs voor vallen is de kwaliteit, kleur en toepassingsmogelijkheden.”

Chefs met wereldfaam hebben de Letse delicatessen inmiddels omarmt. Tot de steeds groeiende schare liefhebbers kunnen we bijvoorbeeld Jacob Jan Boerma, Vicky Geunes en Roger van Damme rekenen. Vanaf dit moment maken JanisFarm en Rungis de bijzondere smaken beschikbaar voor jou als Nederlandse Chef. Welke creatieve toepassingen zie jij nu al voor je?

'Hun medewerkers zijn continu op zoek naar nieuwe dingen, overleggen met hun telers en halen uit de hele wereld producten.'

Wat groente en fruit betreft is het hartstikke fijn dat we kunnen werken met Rungis. Zo komen we, naast onze reguliere producten, aan onze speciale spulletjes. Aan mini-groenten en aan bijzondere kruiden en bloemetjes.