Seasons sapje geïnspireerd door Jonnie en Thérèse Boer

Het Seasons sapje van Sapje is de komende maanden geïnspireerd door Jonnie & Thérèse Boer, bekend van het met 3 Michelin sterren bekroonde restaurant De Librije.

Jonnie wordt op vierentwintigjarige leeftijd chef-kok bij Restaurant De Librije en enkele jaren later neemt hij samen met zijn vrouw Thérèse het restaurant over. In 1993 wordt De Librije bekroond met haar eerste Michelinster. In 1999 volgt de tweede en daarmee is Jonnie de jongste tweesterrenkok in Nederland. Sinds 2004 heeft De Librije 3 sterren en behoort zij tot de beste restaurants ter wereld. Jonnie en Thérèse hebben samen met Sapje een Michelinster waardig sapje gecreëerd welke al je zintuigen zal prikkelen.

Het sapje

Het Seasons sapje is niet alleen ontzettend lekker maar ook enorm gezond. Het is rijk aan de antioxidanten vitamine C en mangaan welke werken tegen de bescherming van vrije radicalen en ondersteunen het energieniveau. Ook is het rijk aan vitamine A wat helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit, kalium wat goed is voor de bloedruk en koper welke een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. Echt een gezondheidsboost in alle opzichten!

Dit unieke sapje wordt alleen samengesteld met pure en biologische ingrediënten uit het seizoen. Daarnaast let Sapje er op dat de ingrediënten zoveel mogelijk van Nederlandse bodem komen zodat je kan genieten van een milieubewust, heerlijk en vooral gezond Sapje.

Het diepgele sapje smaakt vol, rond, fris, zoet, scherp en een klein beetje pittig. Wanneer je het sapje ruikt zal je eerst lichte tonen van bergamot, citroen, en mango ervaren. Dit sapje hoor je langzaam te drinken zodat al je zintuigen kunnen genieten van de complexe smaakbeleving.
Je proeft eerst de gezonde frisse en volle smaak van de Hollandse witte peen, gele biet, flespompoen, komkommer, granny smith appel en zonnebloemwortel. Vervolgens komen de citrusvruchten en mango naar boven die de scherpe verrassing aan het einde maskeren. De Spaanse peper, gember en kurkuma zorgen voor kick aan het einde en een licht scherpe afdronk. Al met al is dit een ongelofelijk uniek en gezond sapje, gemaakt voor de fijnproever.

'Er is geen betere: echt. Ik heb met verschillende leveranciers gewerkt, maar sinds ik Rungis heb ontdekt… Ze hebben een groot assortiment met bijzondere producten en bieden een heel goede service. Ik ben meer dan tevreden.'

Ik vind het heel fijn vindt als Frank van Rungis langskomt met z’n spulletjes. Dat is inspirerend, met dingen werken die niet iedereen heeft. Of het nu verse kruiden uit Nederland zijn of, onbekende Aziatische producten of oliën.