Capucien knol

Artikelnummer: 10045

Groenten Wortelen en knollen
Groenten Wortelen en knollen

Capucien knol

Artikelnummer: 10045

De smaak van de capucien knol doet sterk denken aan de smaak van de mashua, heerlijk pittig en iets dropachtig.

De Peruaanse keuken staat bekend als een van de beste in Latijns-Amerika, en is de laatste jaren ontdekt door topkoks. Zo heeft een gerecht als ceviche een plaats verworven in vele exclusieve restaurants over de hele wereld.

De Peruaanse keuken kenmerkt zich onder meer door een zeer grote variëteit aan ingrediënten. Naast de aardappel, die oorspronkelijk uit Peru komt, bestaan er ook talloze variëteiten in groenten. Zo zijn er naar schatting meer dan 100 soorten pepers, in Peru aangeduid met het woord aji. Ook wordt er, met name in de Andes, veel gebruik gemaakt van mais. Waar ook weer vele soorten van bestaan, zoals een zwart/paarse variant waarvan dranken en desserts worden gemaakt. Maar ook het fruit uit Peru is verrassend en bijzonder goed op smaak.


Herkomst

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.

Hun medewerkers weten ondertussen wat mijn type keuken is. Ze weten hoe kritisch ik ben op structuur en smaak. Onze kracht is samenwerking: ik geef aan wat ik mooi en niet mooi vind.