Pitahaya met paarse schil en wit vlees
Artikelnummer: 100084
Pitahaya met paarse schil en wit vlees
Artikelnummer: 100084
De Pitahaya wordt ook wel dragonfruit genoemd en behoort tot de cacteeën. De vrucht wordt steeds populairder, mede door zijn prachtige verschijning. Deze vruchten bestaan voor 90% uit water.
Pitahaya’s zijn zoet van smaak en hebben een verfrissend aroma. Ze doen vaak iets denken aan peer of kiwi. Je kunt de Pitahaya gewoon uitlepelen of snijden en verwerken in vruchtensalades.
De Pitahaya word hoofdzakelijk in Columbia verbouwd. De laatste jaren worden deze vruchten steeds populairder en komen nu ook uit Zuid-Oost Azië en Israël. De cactusplanten kunnen wel 5 meter lang worden.
Deze vrucht is makkelijk uit te lepelen maar doet het ook fantastisch in fruitsalades of als eetbare versiering. De pitahaya is kort houdbaar. U kunt de pitahaya beter niet bewaren in de koelkast want dan komen er zwarte vlekken op. Leg de vrucht op de fruitschaal bij kamertemperatuur. Verse pitahaya’s herken je aan de fris uitziende ‘puntjes/uitsteeksels’, bij een wat oudere pitahaya zijn deze zwart.
Herkomst