La Bonnotte de Noirmoutier

In de eerste weken van mei zijn circa 2500 mensen met man en macht bezig om, op het Franse eiland Noirmoutier, het exclusieve ziltige aardappeltje handmatig te rooien.

Ruim tien jaar geleden was Rungis de eerste groenteboer, buiten Frankrijk, met de aardappelen van Noirmoutier. De La Bonnotte de Noirmoutier. Ondertussen kijken chefs van over de hele wereld er elk jaar weer naar uit om dit bijzonder smaakvolle primeur aardappeltje aan hun gasten te kunnen serveren.

Echter heeft dit exclusieve aardappeltje maar een kort seizoen, slechts 2 weken. Wil jij genieten van deze exclusieve delicatesse wees er dan snel bij!

Een mooie zilte, nootachtige en luchtige smaak
Geschiedenis La Bonnotte

Franse krantenknipsels over de La Bonnotte gaan terug tot 1920. En rond 1950 was dit aardappeltje de gevierde winnaar in een landelijke wedstrijd voor de smakelijkste aardappel. Men ontdekte dat de La Bonnotte alleen op het eiland Noirmoutier voorkwam en hebben toen vastgelegd dat het ras alleen op Noirmoutier geteeld mag worden.

Smaak

De smaak van dit aardappeltje is zeer fijn en volgens kenners niet te evenaren. De smaakindicatie is: zilt, nootachtig en mooi luchtig. Het product dient volgens kenners ongeschild bereid te worden. Door de teelt op een lichte zanderige ondergrond die verrijkt is met zeewier krijgt de La Bonnotte de smaak van de natuur mee.

La bonnotte de noirmoutier

Artikelnummer 130054
Het meest exclusieve aardappeltje ter wereld. Geteeld in zilte grond op het eiland Noirmoutier. Wordt met de hand gerooid. De smaak van het aardappeltje is zeer fijn en is volgens kenners niet te evenaren

Smaak: De smaakindicatie is: zilt, nootachtig en mooi luchtig.

Toepassing: Het product dient volgens kenners ongeschild bereid te worden. Door de teelt op een lichte zanderige grond en de invloeden van de zee krijgt ‘La Bonnotte’ de smaak van de natuur mee. Exclusief door Rungis geïmporteerd. Half mei tot half juni beschikbaar.

De mensen die bij Rungis werken, zijn heel toegankelijk; we kunnen goed met hen overleggen en ze zijn altijd goed bereikbaar. Het assortiment is ook heel breed.

Met excursies, gastlessen, seizoensinformatie over groente en fruit en het mee ontwikkelen van SVH-leermiddelen deelt Rungis passie en kennis met de toekomstige generatie gastronomische toppers.