La Bonnotte de Noirmoutier

In de eerste week van mei zijn circa 2500 mensen met man en macht bezig om, op het Franse eiland Noirmoutier, het exclusieve ziltige aardappeltje handmatig te rooien.

Tien jaar geleden was Rungis de eerste groenteboer, buiten Frankrijk, met de aardappelen van Noirmoutier. De La Bonnotte de Noirmoutier. Ondertussen kijken chefs van over de hele wereld er elk jaar wee naar uit om dit bijzonder smaakvolle primeur aardappeltje aan hun gasten te kunnen serveren.

Echter heeft dit exclusieve aardappeltje maar een kort seizoen, slechts 2 weken. Wil jij genieten van deze exclusieve delicatesse wees er dan snel bij!

Geschiedenis La Bonnotte

Franse krantenknipsels over de La Bonnotte gaan terug tot 1920. En rond 1950 was dit aardappeltje de gevierde winnaar in een landelijke wedstrijd voor de smakelijkste aardappel. Men ontdekte dat de La Bonnotte alleen op het eiland Noirmoutier voorkwam en hebben toen vastgelegd dat het ras alleen op Noirmoutier geteeld mag worden.

Smaak

De smaak van dit aardappeltje is zeer fijn en volgens kenners niet te evenaren. De smaakindicatie is: zilte nootachtig en mooi luchtig. Het product dient volgens kenners ongeschild bereid te worden. Door de teelt op een lichte zanderige ondergrond die verrijkt is met zeewier krijgt de La Bonnotte de smaak van de natuur mee.

Rungis heeft alles. Echt alles. En wat er niet is, halen ze voor je in huis. Ze denken met je mee. Als ik tijdens een concert van Lady Gaga freaky gerechten wil maken, komen ze met groenten die een beetje freaky zijn.

Ik vind het heel fijn vindt als Frank van Rungis langskomt met z’n spulletjes. Dat is inspirerend, met dingen werken die niet iedereen heeft. Of het nu verse kruiden uit Nederland zijn of, onbekende Aziatische producten of oliën.