Nieuwe lichting Sterklas van start in Pulitzer Amsterdam

 

De nieuwe lichting Sterklassers is het opleidingsjaar goed begonnen bij Pulitzer Amsterdam. SVH Meesterkok Jeroen Robberegt, voorzitter van Stichting Sterklas en executive chef van het Pulitzer, heeft het jaar afgetrapt tijdens een bijzondere lunch met de nieuwe Sterklassers, docenten, leermeester en bestuursleden van de stichting Sterklas.

De Sterklas is al ruim 20 jaar één van de hoogste culinaire vakopleiding voor een succesvolle loopbaan in de topgastronomie. Gastlessen door chefs en productspecialisten zijn een belangrijk onderdeel van de opleidingen. Rungis geeft onder het motto ‘talent naar de top’ door het jaar heen verschillende gastlessen op de beste koksscholen, waaronder de Sterklas in Amsterdam.

Tijdens de aftrap van het nieuwe jaar heeft SVH Meesterkok Niels van den Berg, binnen Rungis verantwoordelijk voor Communicatie & Trends, een gerecht gemaakt van aardpeer met smaken uit de zee. De gebruikte zeewieren, zilte groenten, Peruaanse knollen en bijzondere paddenstoelen zullen in de gastles, welke op 10 februari gepland staat, zeker terugkomen!

'Ik kies in eerste instantie voor Rungis vanwege het brede aanbod. Daar komt bij dat ik een Japan-fanaat ben en Rungis heel veel uit dat land importeert.'

In de 17 jaar dat ik in de keuken sta, heb ik een hoop groenteleveranciers gezien en ook weleens uitstapjes naar andere gemaakt. Rungis is de beste qua service en kwaliteit.