Rungis Food Fair: onze vrienden

Cas Spijkers Academie Nijmegen

Talent naar de top

Op de Cas Spijkers Academie worden ambitieuze leerlingen klaargestoomd om als gespecialiseerde kok de culinaire top van Nederland te bereiken.

Op 3 juni worden de leerlingen van de CSA verdeeld in 5 teams en gekoppeld aan onze favoriete telers. Zij koken hier hun examenopdracht met het product van die telers in de hoofdrol.

www.roc-nijmegen.nl/cas-spijkers-academie

Big Green Egg

De originele kamado sinds ’74

Big Green Egg is de wereldwijde marktleider op het gebied van kamado’s. Neem de oude Japanse kamado-traditie en mix die met de vooruitstrevende keramische technologie, dan krijg je het volmaakte eigentijdse buitenkooktoestel: de Big Green Egg.

Kook, bak, grill, stoof of rook ermee en de meest verfijnde en ongeëvenaarde smaken komen naar boven.

www.biggreenegg.eu/nl/

Schmidt Zeevis

Dé visspecialist uit Rotterdam

Schmidt zeevis is al meer dan 100 jaar leverancier van topkwaliteit verse vis en schaal- en schelpdieren. En de kracht van Schmidt zeevis is in al die jaren onveranderd gebleven: snelheid en versheid. Door die hoge kwaliteit, onderscheiden ze zich.

Voor elk wat wils bij Koninklijke Schmidt Zeevis en dat als sinds 1916.

www.schmidtzeevis.nl

Nice to Meat

Meat is Art

Onder het motto ‘Meat is Art’  houdt Nice to Meat hun tradities in ere. Nice to Meat groeit continu mee met de steeds veranderende markt. Zowel voor de specialiteiten zoals Japans Wagyu als het ‘gewone’ vlees geldt: altijd de beste kwaliteit voor de juiste prijs.

www.nicetomeat.nl

Bourgondisch Lifestyle

Kwaliteitskazen

Bij Bourgondisch Lifestyle hebben ze een band met hun boeren en zijn ze gek op kazen. De kazen van Bourgondisch Lifestyle zijn hun trots. Het tot zijn ultieme smaak laten komen is waar zij met zijn allen iedere dag weer mee bezig zijn. En in de afgelopen 10 jaar hebben ze een behoorlijk assortiment samengesteld.

www.bourgondischlifestyle.nl

 

Anfors Imperial

Importeur van kwaliteitswijnen

Anfors Imperial importeert wijn uit klassieke Europese wijngebieden. Door de wijnmakers persoonlijk te leren kennen, verzamelen ze unieke verhalen en relevante wijnkennis. Het assortiment is een resultaat van de zoektocht naar kwaliteit, eigenheid en vriendschap uit liefde voor de gastronomie.

Anfors Imperial heeft een ruime keuze uit meer dan 750 unieke wijnen

www.anfors-imperial.com

Vlaamsch Broodhuys

Broodbakkers

Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Vlaamsch Broodhuys laat Nederland kennismaken met brood zoals brood bedoeld is.

www.vlaamschbroodhuys.nl

Livar

Limburgs Kloostervarken

Livar is meer dan een producent van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren deze Livarvarkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit.

www.livar.nl

Bakkerij Carl Siegert

Bakkers sinds 1891

Bakkerij Carl Siegert maakt al vier generaties ambachtelijke broodspecialiteit voor de horeca en catering. Het graan voor de, voornamelijk biologische, broodspecialiteiten groeien zoveel mogelijk in Nederland en wordt op Hollandse windmolens gemalen.

Bakkerij Carl Siegert draagt sinds 1991 het predicaat Hofleverancier.

www.carlsiegert.com

Smit & Dorlas

Koffiebranders

Smit & Dorlas is een ambachtelijke koffiebrander die hoge kwaliteit koffiemelanges levert. Smit & Dorlas is er op gebrand om constante perfecte smaken en aroma’s te creëren. Van koffieplant tot branderij, ze weten precies wat er nodig is.

Gebrand op genieten.

www.smitdorlas.nl

EARTH water

Zuiver Nederlands mineraalwater

Het zuivere Nederlandse mineraalrijke EARTH Water is gebotteld aan de kleinschalige waterbron van Anl’eau. Deze bron is gevestigd in het beschermde, groene natuurreservaat: “het Hunzedal” in de provincie Drenthe. Door waterkenners wordt Anl’eau genoemd als een van de beste waterbronnen van Europa.

Ramona van Zweden

Presentatrice

De presentatie deze dag is in handen van Ramona van Zweden. Ramona heeft veel affiniteit met de gastronomie en is al jaren een bekend gezicht op verschillende food gerelateerde events en wedstrijden. Ook voor de meeste chefs is Ramona dus niet onbekend.

Ramona doet live verslag van de culinaire hoogstandjes die de CSA voor ons bereiden en ontdekt het verhaal achter onze favoriete telers.

www.ramonavanzweden.nl

DJ Rose & Sax

DJ Rose en saxofonist

Sinds jongs af aan is dj Rose al bezig met muziek. Waar ze eerst begon als danseres is ze nu een van de meest veelbelovende vrouwelijke dj’s in Nederland. Dj Rose is een bekend gezicht in verschillende clubs en evenement over de hele wereld.

Deze dag verzorgt DJ Rose samen met een saxofonist de smaakvolle tunes om de sfeer helemaal optimaal te maken.

www.djrose.nl

Heleen en Reinier

Beheerders groentetuin Landgoed Vollenhoven

De historische groentetuin van Landgoed Vollenhoven is gelegen achter de oranjerie en is maar liefst anderhalf hectare groot. Heleen en Reinier beheren samen met een groep vrijwilligers deze indrukwekkende groentetuin.

Deze dag leiden Heleen en Reinier je rond over de groentetuin en laten jullie al het moois zien dat daar groeit.

www.landgoedvollenhoven.nl/oranjerie

Landgoed Vollenhoven

Decor van deze feestelijke dag is Landgoed Vollenhoven in de Bilt. De Oranjerie, waar het allemaal plaatsvindt, ligt midden in het bos. Het begint al goed als je via een kronkelend weggetje door het mooie park bij het gebouw aankomt.

De oranjerie heeft nog steeds zijn oorspronkelijke functie behouden, een gebouw waar kwetsbare planten kunnen overwinteren. Maar op 3 juni toveren we deze locatie om tot de Rungis Food Fair.

www.landgoedvollenhoven.nl

SVH leermiddelen

Stichting Vakbekwaamheid Horeca

SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH leermiddelen en lesmethodes voor het onderwijs, opleiders en ondernemers.

Deze dag zal SVH hun verschillende leermiddelen presenteren.

www.svh.nl

Food Love Stories

Corina van Manen

Corina is bij Rungis niet onbekend, zij is al met meerdere van onze evenement mee geweest om een alles vast te leggen. En ook deze dag is ze er weer bij om prachtige plaatjes te schieten en de sfeer goed vast te leggen. Ook zal Corina een artikel over deze dag schrijven

Na afloop vind je deze foto’s uiteraard ook terug op onze website en social media.

www.foodlovestories.nl

Ik vind het heel fijn vindt als Frank van Rungis langskomt met z’n spulletjes. Dat is inspirerend, met dingen werken die niet iedereen heeft. Of het nu verse kruiden uit Nederland zijn of, onbekende Aziatische producten of oliën.

‘Rungis denkt met ons mee, weten wat kwaliteit is en kennen ontzettend goed de Nederlandse markt.'