Rungis Food Fair: telers en producenten

Frank Radder

Herborist en biologische kruiden kweker

Frank Radder is gediplomeerd herborist en kweker van biologische kruiden. Samen met zijn vrouw Monique hebben ze een biologische kruidenkwekerij in Margraten waar ze wel 80 verschillende culinaire kruiden kweken.

De potkruiden worden buiten opgekweekt waardoor ze super sterk zijn en intens van smaak.

www.rungis.nl/blog/frank-radder/

Jan Kruijsse

Zeewiersnijder

Jan Kruijsse is een van de weinige in Nederland met een vergunning om zeewier te snijden. Dagelijks trekt hij bij laag water over de droogvallende oevers van natuurgebied de Oosterschelde om daar roodhoorntjeswier, zeesla, visdraadwier, iersmos en Japans bessenwier en in het seizoen ook wakamé te oogsten.

Door het ‘wild snijden’ van Jan Kruijsse wordt vers zeewier beschikbaar voor de Nederlandse chefs.
www.rungis.nl/blog/jan-kruijsse/

Cerisa

De lekkerste kers

De Cerisa kersen zijn een van de producten waar Nederland trots op mag zijn. Ontmoet telers Philip de Groen en Rob Janssen en ontdek wat er bij de teelt komt kijken.

Dit seizoensproduct heeft een ultieme rijpheid door ze laat te plukken. De kwaliteit, grootte en smaak zijn ongeëvenaard. Cerisa kersen zijn minimaal 28 mm van doorsnede en alleen geselecteerde rassen kunnen een Cerisa kers worden.
https://www.rungis.nl/blog/cerisakersen/

Friethoes

Verse frietbakkers

Ambachtelijke friet, geproduceerd door Sebastiaan Hoes voor liefhebbers met liefde voor echt vers en de allerbeste smaak!

Bij de productie van deze frietjes wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eerlijke grondstoffen. De beste aardappels worden voorgebakken in een mix van duurzame en natuurlijke oliën. Voor extra smaak en een stoere ambachtelijke uitstraling blijft de schil om de aardappel.
www.rungis.nl/blog/beste-frietaardappel/

PUURgroenten

Mini- en micro groenten, kruiden en eetbare bloemen

Han en Saskia Lammers zijn de gedreven ondernemers die PUURgroenten telen. Ze telen duurzame producten op een wijze die verantwoord is voor mens, milieu en het product.

PUURgroenten bestaan uit verschillende en bijzondere rassen. Veel Aziatische groenten, maar ook groenten die gewoon bijzonder smaken, micro- en minigroenten en eetbare bloemen.

www.rungis.nl/column/smaakvolle-groenten-uit-de-vijver/

Dutch Wasabi

Hollandse wasabi teler

Na meerdere pogingen is het Sander, de teler achter Dutch Wasabi, gelukt om in Nederland wasabi te telen. De eerste in Nederland! Dutch Wasabi heeft wasabi van een hoge kwaliteit, maar teelt nog meer. Zo beschikt Rungis ook over prachtige wasabibloemen, wasabiblad en wasabistengels van Dutch Wasabi.

https://www.rungis.nl/product/verse-wasabi-bloemetjes/

Sapje

Slowjuice groentesapjes

Joël Goudsmit en Rosalynn Campbell zijn de initiatiefnemers achter Sapje, hét bedrijf dat sapmixen en detoxkuren maakt en samenstelt.

De sapjes van Sapje bestaan voor 85% uit groente en 15% uit fruit en alles is SKAL gecertificeerd. Er zit meer dan 400 gram groente in elk sapje. Er wordt geen gebruik gemaakt van water, suiker of kunstmatige toevoegingen.
www.rungis.nl/blog/sapje-dagelijkse-portie-groenten/

Zilte zeegroenten uit Portugal

Zilte zeegroenten uit Portugal

Deze smaakvolle groenten zijn het resultaat van een selectie uit de beste soorten uit Nationaal park Ria Formosa. Met behulp van uitgekiende productietechnieken kunnen ze uiterst verse en sappige producten leveren met verrassende smaken en texturen.

Deze groenten worden op zilte grond gekweekt en zijn volledig aangepast aan het leven bij de zee.
www.rungis.nl/blog/zilte-zeegroenten-portugal/

JanisFarm

Bessen, groente- en fruitpoeders en sappen uit Letland

JanisFarm heeft als doel natuurlijk geteelde producten op de markt te brengen die voldoen aan de strengste vereisten voor teeltwijze, oorsprong, smaak en kwaliteit. De bessen zijn afkomstig uit bosrijke en moerasachtige gebieden in Letland, waardoor ze een unieke smaak hebben.

www.rungis.nl/blog/janisfarm-delicatessen-uit-letland/

Herbas

Verse kruiden en eetbare bloemen

David van Steenkiste is van origine chef en heeft o.a. gewerkt bij Restaurant Pure C van Sergio Herman, maar heeft z’n hart verloren aan het telen van kruiden. David kweekt in de tuin van Hertog Jan in Brugge een rijke variatie aan verschillende kruiden.

Alles uit de Herbas tuin is eetbaar en kan je in de keuken gebruiken.

Masia el Altet

Premium olijfolie

Masia El Altet heeft een zeer kleine productie doordat alleen olie wordt geproduceerd van eigen bomen. De bomen worden gevoed door het minerale grondwater wat komt vanuit de omliggende bergen.

Masia El Altet is een familiebedrijf opgericht in 2006, de geschiedenis van de boomgaard en het landgoed gaat terug tot de 17e eeuw. De smaak maakt het verschil, dat moet je zelf ervaren hebben!
www.rungis.nl/blog/masia-el-altet-olijfolie/

Keltenhof

De lekkerste micro leafs

Keltenhof is de leverancier van salades, baby leafs, micro leafs, eetbare bloemen en diverse specialiteiten in Duitsland. Door middel van een uitgekiend teeltplan weet Keltenhof jaarrond een indrukwekkend assortiment neer te zetten.

Vandaag de dag biedt Keltenhof met haar gekweekte en wild geplukte kruiden en bloemen een uitdagend assortiment voor chefs die altijd opzoek zijn naar innovatie. In Nederland exclusief beschikbaar bij Rungis.
www.rungis.nl/blog/keltenhof

Funghi Funghi

Paddestoelen specialist

Fungi Funghi is de specialist in handgeplukte verse paddestoelen, bijzondere gecultiveerde soorten paddestoelen met wel 60 verschillende soorten.

De verschillende paddestoelen worden met de hand gesneden uit de donkere bossen en (mergel) grotten van Europa en de speciaal gecultiveerde soorten komen van gepassioneerde kwekers.

www.rungis.nl/verse-paddenstoelen

Molenaar aardappelen

Het beste van Hollandse bodem

Gespecialiseerd in verschillende aardappelen en groentenproducten, o.a. de rode spitskool en de bekende opperdoezer ronde aardappelen.

De bijzonder smakelijke opperdoezer ronde aardappel, met een kwetsbare dunne schil, wordt met liefde geteeld en overwegend met de hand gepoot en gerooid en dat proef je, het is een delicatesse! De Opperdoezer is een vastkokend ras en kan zowel gekookt als gebakken gegeten worden.

https://www.rungis.nl/product/rode-spitskool/

Rungis Japan assortiment

Vers groente en fruit en verwerkte delicatessen uit Japan

Bij Rungis draait alles om vers groente en fruit. Vers groente en fruit uit Japan biedt een schat aan nieuwe mogelijkheden en smaken voor de gastronomie. Tijdens onze zoektocht naar het beste Japanse AGF hebben we ook een aantal verwerkte delicatesse van hoge kwaliteit ontdekt.

Rungis heeft de Japanse smaak te pakken

www.rungis.nl/blog/japan-assortiment

DOOR partners

De beste vruchtgroenten uit het Westland

DOOR is een professionele coöperatie van én voor vruchtgroentetelers. o.a voor onze leverancier van de lekkerste aubergines van Nederlandse bodem.

Denk naast de standaard aubergines ook aan de graffiti aubergine, witte aubergine, de Nasu en de purpura aubergine. Met ieder zijn eigen vorm, kleur en smaak.

www.rungis.nl/product/graffiti-aubergine/

Beekers Berries

Zachtfruit telers

Dagelijks plukken ze bij Beekers Berries het heerlijkste zachtfruit, want alleen de meest smaakvolle, mooiste en heerlijk geurende berries worden geselecteerd.

Beekers Berries biedt een uitgebreid assortiment aardbeien in verschillende kleuren en smaken. Denk hierbij aan de vroege Lambada aardbei, de intense kennedy, framboos of ananas aardbei. Te veel om op te noemen.

www.rungis.nl/blog/kleurrijk-aardbeien-assortiment/

Organic Nature

Woodii, de shiitake specialist

De shiitake van Woodii groeien in Portugal op boomstammen, in de frisse maar warme buitenlucht. De boomstammen worden ingeboord en de gaten worden voorzien van schimmeldraden. Na een aantal maanden komen de eerste paddestoelen uit.

Door het Portugese klimaat kunnen de shiitake op hun natuurlijk tempo groeien. Dat geeft een ware smaaksensatie.

www.rungis.nl/blog/wood-shii-take/

 

Eminent Food

Specialist in kwaliteitsgroenten onderscheidend in maat, vorm, kleur of smaak

Eminent Food heeft een exclusief groente assortiment dat bestaat uit bijna 50 verschillende soorten. En het assortiment breidt zich steeds meer uit met nieuwe types en variëteiten.

Een van deze producten is de Tomberry, de kleinste tomaat ter wereld. De toepassingsmogelijkheden van deze kleine tomaat zijn oneindig.

www.rungis.nl/product/rode-tomberry/

Evers Specials

Specialist in taugé

Evers Specials is de grootste producent en leverancier van taugé. Het bedrijf is in 1962 opgericht en is zich na 10 jaar gaan specialiseren op het gebied van taugé en kiemgroenten.

Omdat taugé een niet-seizoensgebonden product is kunnen zij het hele jaar door leveren. Altijd gebruiksklaar, waardoor het onmiddellijk klaar is voor consumptie.

 

Koppert Cress

Cressen specialist

Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. En de keuze wordt steeds groter. Ieder jaar wordt minstens één nieuw product toegevoegd aan het assortiment.

www.rungis.nl/blog/een-cress-voor-alle-toepassingen/

Ponthier

Koelverse vruchtenpuree’s

Ponthier vruchtenpuree’s hebben een constante smaak, kwaliteit en verkrijgbaarheid. Het voldoet aan de strengste voedselveiligheidseisen en heeft een duidelijke calculatie en tijdwinst.

De vruchtenmoes wordt gemaakt van rijp vers fruit. De pulp is ongekookt en onderscheidt zich op deze manier van compote.

www.rungis.nl/blog/ponthier/

Johan Zwinkels

Courgette specialiteiten

Zwinkels teelt al bijna 50 jaar groene en gele courgettes. Maar zijn zich uiteindelijk gaan specialiseren in courgette specialiteiten als Courgette Fleur.

De courgette bloem is een grote gele bloem met eronder een piepklein courgetje. Ze zien er prachtig uit en zijn dus uitermate geschikt ter decoratie. Maar deze bloemen zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens lekker. Je kunt de bloemen vullen, stomen of frituren.
www.rungis.nl/product/courgette-bloem/

 

Nature's Pride

Importeur uniek groente & fruit

Een van de expertises van Nature’s Pride is het rijpen van exotische vruchten binnen hun speciale ‘eetrijp’ fruit assortiment. Zo komen de eetrijpe mango’s en avocado’s van Rungis via Nature’s Pride. Op deze manier zijn we altijd gegarandeerd van een optimale smaak en de perfecte rijpheid.

www.rungis.nl/product/mango-eetrijp/

Rungis Peru assortiment

Peruaans groente en fruit

Naast de aardappel, die oorspronkelijk uit Peru komt, bestaan er ook talloze variëteiten in groenten. Zo zijn er naar schatting meer dan 100 soorten pepers en wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende soorten mais. Maar Peru kent ook veel verrassende fruitsoorten met een bijzonder goede smaak en rijpheid.

Op 3 juni vertellen we je graag alles over deze bijzondere productgroep en laten je proeven van deze unieke smaken.

www.rungis.nl/blog/peruaans-groenten-en-fruit

Looye kwekers

Tomatenteler

Bij Looye kweken ze smaakvolle tomaten. De bekendste tomaten van Looye zijn toch wel de Honingtomaten.

Een heerlijke delicatesse, een unieke groentesnack met een uitzonderlijk lekkere smaak. Slechts 20 tot 25% van de teelt verdient de eretitel Honingtomaat: tomaten met zowel een geweldig uiterlijk als een geweldige smaak.

www.rungis.nl/product/honing-tomaatjes

Rungis snijkeuken

Niets uit onze snijkeuken komt uit voorraad, alles wordt ‘just in time’ bewerkt

Handgesneden fruitsalades van eetrijp fruit, frisse rauwkost, gepelde knoflook, handgeschilde aardappelen of gesneden groenten in juliènne, brunoise, partjes, plakjes of bâtonnets, ons team draait er de hand niet voor om. En natuurlijk alles volgens de ISO 22000 FSSC norm.

Ontdek wat onze snijkeuken voor jou kan betekenen.

www.rungis.nl/snijkeuken/

 

Harvest House

Lekkerste en kleurrijkste tomaten

Harvest House is een telersvereniging die is gespecialiseerd in vruchtgroenten. Hun telers zijn innovatief en telen met lef.

De tomaten van Harvest House zijn er in vele kleuren, smaken en zijn top van kwaliteit. Zo heeft Rungis niet alleen de Hollandse gele, groene en oranje trostomaten van Harvest House maar ook onze cherry trostomaten komen standaard van hen.

www.rungis.nl/product/rode-cherry-trostomaatjes/

Picvert

Mini sla en mini groenten aan de bos

Met teeltgrond gelegen in Portual en de Picardie in Frankrijk zijn de perfecte omstandigheden gecreëerd voor het telen van de lekkerste mini sla en prachtige mini groenten aan de bos.

Picvert heeft een ruim assortiment van gekleurde bospeen, mini pastinaken tot mini meirapen, allemaal aan de bos. En natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden.

 

 

'Ik zie Rungis als een jonge, ambitieuze kok die hetzelfde wil bereiken als ik. Die je dwingt om mee te gaan met de tijd. Om nog beter te worden. Rungis is eigenlijk geen groenteleverancier, maar één van mijn koks.’

De kwaliteit is heel erg goed en producten blijven ook langer goed. En als er wat is, dan lossen ze het op. Ook die inspiratiebox met nieuwe producten is fijn: ze houden je up-to-date!