De restaurant groente box: Gastronomische producten bij Albert Heijn XL

Koppert Cress en Rungis brengen restaurantgroenten naar de supermarkt. In samenwerking met Albert Heijn is de “Restaurant Groenten Box” opgezet.

Rob Baan over het initiatief

Een selectie van bijzondere groenten die normaal gesproken exclusief zijn voor chefs. Zolang de horeca gesloten blijft, is het een moeilijke tijd voor de horecaleveranciers. Zeker als het gaat om verse producten. Koppert Cress en Rungis werken al jaren samen om bijzondere verse producten bij restaurants te leveren.

De verkoop van deze box draagt bij aan de continuïteit van de horecaleveranciers

De box zit vol met kleur. Te beginnen met een bijzondere courgette van Courgette Fleur Zwinkels, die naast een gele ook courgettes met bloemen hebben. Vol van kleur zijn ook de radijsjes van JongFresh, kleine smaakbommetjes die makkelijk te gebruiken zijn in eigen keuken. Eminent staat in de gastronomie bekend om hun bijzondere selectie van tomaten, nu krijgt de consument thuis een klein inzicht in deze rijke wereld. De anijs paddenstoel uit Brabant heeft een zeer verassende smaak en maakt menig chef jaloers. Uit eigen keuken levert Koppert Cress de Shiso Purple (komijn) en de Vene Cress (lichte zuring). Beide zijn erg bijzonder in smaak en brengen elk gerecht naar een hoger niveau.

De Restaurant Groenten Box is beschikbaar bij alle Albert Heijn XL locaties.

Wat kun je met de box?

De kookliefhebbers kunnen dit paasweekend aan de slag met de groenten die normaal in toprestaurants gebruikt worden. Veel van de producten lenen zich uitstekend voor op de barbecue of voor het verrijken van de salades. Bekijk de video’s van Chef Eric Miete voor meer inspiratie en twee gezonde recepten.

Gezonde spiesjes met radijssalade

Chef Eric Miete maakt gezonde spiesjes met de anijspaddestoelen op de Big Green Egg en een frisse salade van radijs met Vene Cress. Smaakvol, eenvoudig en toepasselijk voor het mooie weer.

Gevulde courgette met geitenkaas en tomatensalsa

Chef Eric Miete maakt een gevulde gele courgette met geitenkaas op de Big Green Egg en een frisse tomatensalsamet Shiso Purple. Smaakvol, eenvoudig en toepasselijk voor het mooie weer.

'Ik zie Rungis als een jonge, ambitieuze kok die hetzelfde wil bereiken als ik. Die je dwingt om mee te gaan met de tijd. Om nog beter te worden. Rungis is eigenlijk geen groenteleverancier, maar één van mijn koks.’

Rungis is gewoon compleet. We hebben een goede verstandhouding met de medewerkers, we worden op de hoogte gehouden van de seizoenen; ze denken echt met je mee.